REKLAMI GEÇ

AKADEMİSYENLER YİNE “BAĞCI” DEDİ

AKADEMİSYENLER YİNE “BAĞCI” DEDİ

Pamukkale Üniversitesi 5. Dönem Rektörlük Seçimi yapıldı. 8 adayın yarıştığı seçimde akademisyenler sandık başına gitti. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bir önceki seçimde olduğu gibi yine akademisyenlerin oylarını toplayarak birinci oldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2011 Cuma, 20:08

Pamukkale Üniversitesi 5. Dönem Rektörlük Seçimi yapıldı. 8 adayın yarıştığı seçim, basına kapalı olarak gerçekleşirken, seçimde toplam 589 öğretim üyesinden 574’ü oy kullandı.

8 ADAY YARIŞTI
Seçimde mevcut Rektör Prof Dr. Necdet Fazıl Ardıç, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Bülent Topuz, Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Prof. Dr. Selami Sezgin, Prof. Dr. Hulusi Kargı, Prof. Dr. Emin Erdem ve Prof. Dr. Ömer Karpuz yarıştı.

SANDIKLAR 18.00’DE AÇILDI
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17.30’a kadar sürerken, sandıklar saat 18.00’de açıldı ve sayım işlemi başladı.

BAĞCI BİRİNCİ, ARDIÇ İKİNCİ
Oy sayma işlemi sırasında Hüseyin Bağcı ilk sandıktan itibaren birinciliği ele aldı ve son sandığa kadar seçimi hep önde götürdü. Ardıç ise ikinciliği, Ahmet Kutluhan ise üçüncülüğü kimselere kaptırmadı.

Seçim sonunda oy dağılımı şöyle oluştu:
Prof. Dr. Hüseyin Bağcı:195
Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç:191
Prof. Dr. Ahmet Kutluhan:84
Prof. Dr. Bülent Topuz:41
Prof. Dr. Ömer Karpuz:12
Prof. Dr. Selami Sezgin:10
Prof. Dr. Hulusi Kargı:9
Prof. Dr. Emin Erdem:8
Geçersiz oy:7
Boş oy:17

BAĞCI 2007 SEÇİMLERİNDE YİNE BİRİNCİ OLMUŞTU
16 Şubat 2007’de yapılan seçimlerde o dönemde PAÜ’de Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Bağcı ile o sıralar öğretim üyesi olan Necdet Fazıl Ardıç yarışmış,
Hüseyin Bağcı 156 oy olarak birinci, Necdet Fazıl Ardıç 114 oy alarak ikinci olmuştu.

2007 SEÇİMİNDE İKİNCİ SIRADAKİ ARDIÇ REKTÖR OLDU
YÖK tarafından bu şekilde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in önüne giden listeden ikinci sırayı alan Fazıl Necdet Ardıç rektör olarak atanmış,Cumhurbaşkanı Sezer’in Ardıç’ı, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun damadı olduğu için atadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

ÖNCE YÖK’E SONRA GÜL’E
Oyların sayımının ardından, en çok oy alan 6 aday, YÖK’e gönderilecek. YÖK, tercihine göre oy sıralaması gözetmeksizin 3 ismi Cumhurbaşkanlığı’na bildirecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de istediği bir ismi rektör olarak atayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı