REKLAMI GEÇ

AKSARAYLI “GÖNÜL KÖPRÜSÜ” ÖĞRENCİLERİ DENİZLİ’DE

AKSARAYLI “GÖNÜL KÖPRÜSÜ” ÖĞRENCİLERİ DENİZLİ’DE

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, gönül köprüleri üzerinde kurulan kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarının Türkiye’yi daha iyiye, daha güzele götüreceğine inandığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2011 Çarşamba, 13:47

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğinde 2008 yılında hayata geçirilen Gönül Köprüsü projesinin dördüncü dönem gezileri kapsamında Aksaray’dan 160 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan ekip Denizli’ye geldi. Unesco dünya mirası listesindeki doğa harikası Pamukkale’yi görme imkanı bulan konuk öğrenciler, Kaklık Mağarasını ve restorasyonu devam eden Akhan Kervansarayı’nı ziyaret etti.

Buldan’ın eski konak ve yerleşim yerleri, parkları ve dokuma çarşısını gezen öğrenciler, Sarayköy Kızıldere Jeotermal sahasında, jeotermal enerjinin elde edilişi konusunda bilgilendirildi.
Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği’ne ait olan Kültür Sitesi’nde Aksaraylı öğretmen ve öğrencilerle yemekte buluşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı konuşmada, bakanlık tarafından hayata geçirilen projenin gönüller arasındaki mevcut köprüleri sağlamlaştırmak ve yeni köprüler kurmak amacıyla dört yıldır düzenlendiğini hatırlattı. Oğuz, şunları kaydetti: “Gönül köprüleri üzerinde kurulan kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarının ülkemizi daha iyiye, daha güzele götüreceğine inanıyorum. Sizleri burada elimizden geldiği en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. İlimizi sizlere tanıtarak sizlerin aracılığıyla da gelmiş olduğunuz şehiri arkadaşlarınıza, annelerinize, babalarınıza tanıtmış olacağız. Sizleri ağırlamak bizleri çok mutlu etti” Aksaray ilinden gelen öğrenciler de, Denizli’yi çok beğendiklerini, yeşillikleri, tarihi kültürü ve gelişmişliğiyle bu kadar güzel bir şehir olabileceğini tahmin etmediklerini belirterek, Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kendilerini burada en iyi şekilde ağırladıklarından dolayı çok teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı