REKLAMI GEÇ

Altın çocuklara Altın

Altın çocuklara Altın

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okulları içerisinde, ilk kez Er-Bakır Fen Lisesi’nce düzenlenen 1. Atatürk Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı tamamlandı. Olimpiyatta, dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Birinciler Reşat Altını, ikinciler Ata Lira, üçüncüler ise yarım Ata Lira kazandı.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2007 Cuma, 00:00

Türkiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okulları arasında ilk kez düzenlenen Fen Bilimleri ve Matematik Olimpiyatı, Er-Bakır Fen Lisesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirildi.. Denizli Valiliği’nin himayesinde yapılan 1. Atatürk Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı’na, il merkezinden 31, ilçe merkezlerinden 35 ilköğretim okulundan, toplam 249 öğrenci katıldı. 40 adet Matematik, 50 adet Fen Bilimleri sorularından oluşan olimpiyat sınavında ter döken öğrencilerden, dereceye girenlere ödülleri, Er-Bakır Fen Lisesi’nde yapılan törenle verildi.

Törende konuşan Er-Bakır Fen Lisesi Müdürü Fikret Karatepe, “Olimpiyatı, öğrencilerin matematik ve fen bilimlerine karşı ilgisini artırmak, yeteneği olan gençlerin ortaya çıkmasını sağlamak, onları matematik ve fen bilimleri alanında çalışmaya özendirmek ve bu amaçlar doğrultusunda gençleri cesaretlendirmek için düzenledik” dedi.

Karatepe, okulun eksiklerinin giderilmesi için Vali Hasan Canpolat’tan yardım talep etti. Er-Bakır A.Ş. Genel Müdürü Müjdat Keçeci, gençlerin yetişmesinde bugünün yöneticileri olarak sorumluluklarının farkında olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici ise , öğrencilerin bu tür olimpiyatlarla proje yapma alışkanlığı kazanacaklarını dile getirdi.

Vali Hasan Canpolat da, gençleri küresel rekabete hazır olmaya çağırdı. Vali Canpolat, okulun eksikliklerinin giderilmesi için Er-Bakır A.Ş.’nin gerekli desteği göstereceğine inandığını söyledi. Er-Bakır A.Ş. Yönetim Kurul Üyesi Ali Abalıoğlu, bu konuyu yönetim kuruluna sunacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, olimpiyatta dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine ödülleri verildi. Olimpiyatın Matematik bölümünde, Özel Çamlık İlköğretim Okulu’ndan Ozan Ay birinci, Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu’ndan Gizem Çifter, Denizli Merkez İlköğretim Okulu’ndan Emre Sarıekiz üçüncü oldu. Olimpiyatın Fen Bilimleri bölümünde ise Denizli Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Damla Yücebaş birinci, Merkez İlköğretim Okulu’ndan Emre Sarıekiz ikinci, Özel Pev İlköğretim Okulu’ndan Beren Semiz üçüncü oldu. Olimpiyatın birincilerine Reşat altını, ikincilerine Ata Lira, üçüncülerine ise yarım Ata Lira hediye edildi. Öğrenci ve öğretmenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından tek tek verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı