REKLAMI GEÇ

Atamalarda, kayırma iddiası

Atamalarda, kayırma iddiası

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Necati Özbek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, atamalarda kayırma yaptığı iddiasıyla suçladı. Özbek, konuyla ilgili olanları göreve davet etti.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Necati Özbek, şubede yaptığı basın toplantısında, Denizli’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, atamalarda yandaşlarını kayırdığını iddia etti. AKP hükümetini, ‘Yandaşlarına hormon takviyesi’ yapmakla suçlayan Özbek, iki haftadır atamalarla ilgili yaptıkları açıklamaların dikkate alınmamasından yakındı.

Bir kişiye üç görev

Görevlilerin konuyla ilgili bir girişimde bulunmamasını da eleştiren Özbek, Şaban Kayman’ın, Acıpayam’da birden fazla göreve verilmesini, eğitim çalışanlarının vicdanını sızlatan bir örnek olarak gösterdi. Özbek, “Adı; Şaban Kayman. Acıpayam İmam Hatip Lisesi müdür başyardımcısı, Acıpayam Anadolu Lisesi müdür vekili, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Şube müdür vekili. Çok yetenekli olduğu kartvizitinden anlaşılan bu güzide eğitim çalışanı, ek ders ücretini Anadolu Lisesi müdürü olarak, makam tazminatını şube müdürü olarak almaktadır. Suç duyurusunda bulunuyor ve ilgilileri göreve davet ediyorum” dedi.

‘Eğitim çalışanları huzursuz’

Eğitim camiasının, başta Çal’da olmak üzere tüm ilçelerde sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Özbek, “Eğitim çalışanlarının kuruma ve yöneticilerine olan güven duyguları dumura uğramıştır. Sayın Valimiz; eğitim çalışanlarının vicdanını sızlatan, eğitim öğretim ortamlarında çatışma yaratacak bu hak, hukuk, adaletten yoksun, tamamen yandaş kayırmacılığına yönelik uygulamalara son verilmesini sağlayınız. Bunu Türkiye ve ilimizin yetkili sendikası Türk Eğitim-Sen olarak tüm eğitim çalışanları adına istiyoruz” diye konuştu.

‘Üyelerimize baskı yapılıyor’

Özbek, konuyla ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle, Türk Eğitim-Sen üyelerine baskı yapıldığını öğrendiklerini belirterek, “Bundan dolayı bir üyemiz zarar görür veya bir üyemize zarar vermeye çalışılırsa bunun hesabının sorulacağı asla unutulmamalıdır. Hukuk bizim tek mücadele alanımızdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı