REKLAMI GEÇ

Atanamayan öğretmenler tepkili

Atanamayan öğretmenler tepkili

Okullarını bitirdikleri ve sınavlara girdikleri ve kazandıkları halde atanamayan öğretmenler, tepkilerini, Delikliçınar Meydanı’nda yaptıkları eylemle ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2010 Cuma, 18:02

Delikliçınar Meydanı’na gelene öğretmen adayları Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek “Bizler öğretmen olan fakat öğretmenlik hakları ellerinden alınan eğitimcileriz” dedi.

Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu adına açıklama yapan Hilal Özer, KPSS birincilerinin bile atanamadığını ifade ederek Başbakan’ın sözlerini eleştirdi. Özer “Bize ‘sınava girin kazanın’ diyen Başbakanımıza soruyoruz. KPSS Türkiye birincisi olan arkadaşımız yerleştirilemedi. Buna nasıl cevap vereceksiniz bu da sizce komik mi” dedi

Başbakan ne söylemişti?
Başbakan atanamayan öğretmenlerin eylemlerine karşı, “Türk-İş önünde birikmiş 300-500 tane işçi, bunların yanına gelen uç kuruluşlar, hiç alakası olmayan öğretmen olamayanlar birliği. Ne demek öğretmen olamayanlar birliği ya? Böyle şey mi olur? Türkiye’de bazı şeyler cidden komikleşmeye başladı. Bunun imtihanı var, bilgisayar ortamında girersin, kazananlar kazanıyor. İşte bak bu yıl 40 daha alıyoruz” demişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı