REKLAMI GEÇ

Aydem Fen Lisesi TÜBİTAK finalinde

Aydem Fen Lisesi TÜBİTAK finalinde

Denizli Aydem Fen Lisesi, TÜBİTAK’ın Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, rakiplerini tek tek geride bırakarak Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandı. Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, finalde yarışacak Salih Bağ ve Tarık Yaldır’ı başarılarından dolayı kutlayıp, ödüllendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2015 Cuma, 09:11

Salih Bağ ve Tarık Yaldır’dan oluşan Aydem Fen Lisesi Ekibi, TÜBİTAK tarafından geçtiğimiz ayKonya’da düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda, bilgisayar bölümünde sekiz proje arasından birinciliğe uzandı.

Yarışmanın ardından Aydem Fen Lisesi Okul Müdürü Deniz Kösehan, projenin danışman öğretmeni Erden Çoban ile projenin mimarı olan öğrenciler Salih Bağ ve Tarık Yaldır, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı’yı ziyaret etti.

Ekibi başarılarından dolayı kutlayan Saldanlı, projenin geliştirilerek pek çok alanda kullanılabileceğini söyledi. Saldanlı, “Bu makinalar insan hatasını ortadan kaldırıyor. Biz 1980’de Denizli’de iş aradığımızda iş bulamadık. Fabrika yoktu, oturduk kendimiz fabrika kurduk, makine yaptık, o yıllar ile bugün arasında çok büyük farklar var. Günümüz imkanlarıyla çok daha büyük işler yapılabilir. Burada da görüyorum ki gençler bu konuda oldukça başarılılar. Ben kendilerini bir kez daha kutluyorum” dedi.

Ekibin üyesi Salih Bağ ise, Türkiye finalinde derece beklediklerini belirterek, projeye sundukları katkılardan dolayı Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Aydem EDAŞ Genel Müdürü Mesut Güzel’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından,Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Aydem EDAŞ Genel MüdürüMesut Güzel, öğrencilere ödüllerini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı