REKLAMI GEÇ

Aydoğan: “Milli Eğitim imam hatip dışındaki okulları önemsemiyor mu?”

Aydoğan: “Milli Eğitim imam hatip dışındaki okulları önemsemiyor mu?”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, öğrencilerin lise tercih süreçlerinin devam ettiği dönemde Milli Eğitim’in yaptığı tanıtım uygulamasını eleştirdi. Aydoğan, “Kentin her yerinde bir okul türüne, yani imam hatip liselerine yönelik tanıtımlar yapılıyor. Milli Eğitim diğer okul türlerini önemsemiyor mu?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2019 Perşembe, 11:15

Liselere giriş için sınavların yapıldığını ve sonuçların açıklandığını belirten Aydoğan, öğrencilerin liselere yerleşmek için merkezi sınav puanına göre ve adrese dayalı yerleştirmeye göre tercihler yaparak lise eğitimlerini yapacakları okulları belirlediklerini ifade etti.

Öğrencilerin tercih ettikleri lise türleri arasında fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri ve imam hatip liselerinin bulunduğunu belirten Aydoğan, “Geçen yıl karşımıza çıkan adrese dayalı sistem yani mahalle sistemi velilerin ve öğrencilerin tepkisini çekti. Meslek liseleri ve imam hatip liseleri en az tercih edilen okul türleri arasında yer aldı. Bununla da kalmadı, yıl boyu devam eden nakil sistemi ile meslek liselerinden ve imam hatip liselerinden birçok öğrenci kaydını Anadolu liselerine aldırdı. Dileğimiz meslek liselerinin teknik ve donanım açısından yapılandırılarak eğitim sistemimizin lokomotif kurumları haline gelmesidir. Çözüm mesleki eğitimin geliştirilmesi ile mümkündür” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı