REKLAMI GEÇ

Aydoğan: Okulları açalım ama sağlığımız da güvende olmalı

Aydoğan: Okulları açalım ama sağlığımız da güvende olmalı

Hacı Ahmet Paralı İlkokulu’nda bir öğretmenin koronavirüs testinin pozitif çıkması tüm gözleri eğitim camiasına çevirdi. Eğitim-İŞ Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Okulları açalım ama sağlığımız da güvende olmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2020 Perşembe, 10:33

Hacı Ahmet Paralı İlkokulu’nda bir öğretmende koronavirüs tespit edilmesi ve karantinaya alınmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, korona vakalarının her geçen gün artmaya devam ettiğini söyledi.

Her türlü uyarıya karşın tedbirlere uymayan, kuralları hiçe sayanların cezasını öğretmenler ve öğrencilerin çektiğini belirten Aydoğan, “Öğrencilerimizin okula gidememesinin, öğretmenlerimizin görevlerini yapamamasının sebebi duyarsız davranan insanlarımızdır.
Öğretmenlerimiz görevini yapmak istiyorlar, okullar açılsın istiyorlar ancak sağlıklarının güvende olmasını istiyorlar. Hijyen koşullarının sağlanmasını istiyorlar. Denizli genelinde aldığımız bilgi ve haberlere göre birkaç okulda ve işyerinde görülen pozitif test vakaları eğitim emekçilerini kaygılandırmaktadır” dedi.

“Uzaktan eğitimle bu işin yürümeyeceğini bizim kadar Milli Eğitim Bakanı da biliyor” diyen Aydoğan, “EBA yayın ağı ne kadar gelişirse gelişsin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kazanım ve davranışların tam olarak sağlanması mümkün değildir. Sınıfta yüz yüze motive edemediğimiz, davranış kazandırmakta zorlandığımız bir öğrenciye, uzaktan eğitimle başarı sağlamak daha zordur. Bu eğitimler, rehberlik çalışması işlevini görmektedir. Bunu için acilen ek bütçe ile okullarımızın eğitim koşulları sağlanmalı ve gerekli önlemler alınmalı ve sağlıklı örgün eğitim koşulları oluşturulmalıdır” dedi.

Öğretmenleri “Yan gelip yatıyor, tatil yapıyor” diye eleştirenleri kınayan Aydoğan, Vali yardımcısı Hakkı Ünal ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile konuyu görüşerek seminerlerin bundan sonraki kısmının iptal edilmesini talep ettiklerini, taleplerini yazılı olarak da valilik makamına ilettiklerini kaydetti. Aydoğan, “Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir!” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı