REKLAMI GEÇ

AZMİN ZAFERİNE VALİ ÖDÜLÜ

AZMİN ZAFERİNE VALİ ÖDÜLÜ

Vali Yavuz Erkmen, LYS’de 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan yürüme engelli Hatice Boztaş’ı evinde ziyaret ederek başarısından dolayı dizüstü bilgisayar ve altınla ödüllendirdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2010 Salı, 16:44

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 2004 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu, beli üç yerinden kırılan ve bacakları felç olan Hatice Boztaş, her şeye rağmen yaşama azmini kaybetmeyip, liseyi dışarıdan bitirerek üniversiteyi kazandı. Kaza geçirdiğinde sekizinci sınıfta olduğunu belirten Boztaş, “Kazadan sonra eğitimime Açık Öğretim Lisesi’nde devam ettim. LYS’de de 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü kazandım. Bundan dolayı son derece mutluyum. Fizik tedavim halen sürüyor. Walker denen destek aletiyle yürümeye çalışıyorum. Okulumu bitirdiğimde öğretmen olmak veya üniversitede öğretim elemanı olarak kalmak istiyorum” diye konuştu.

Hatice Boztaş’ı evinde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile birlikte ziyaret eden Vali Erkmen, Hatice Boztaş’ın gösterdiği azimle çok daha güzel işler başaracağına inandığını söyleyerek, “Hatice, öğretmen olarak ülkemize çok güzel çocuklar kazandıracak. Kendisini göstermiş olduğu azimden ve başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

Sigorta emeklisi olan baba Veli Boztaş ve ev hanımı olan anne Ülkü Boztaş’ı da kutlayan Vali Erkmen, Hatice Boztaş’ı altın ve dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi. Bu yıl kardeşi Hatice Boztaş ile birlikte LYS’ye giren ve Akdeniz Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü’nü kazanan Ebru Boztaş’ı da kutlayan Vali Erkmen, Ebru Boztaş’ı da altınla ödüllendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı