REKLAMI GEÇ

Bağımlılığa karşı Yeşilay harekatı

Bağımlılığa karşı Yeşilay harekatı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında okullarda “Yeşilay Kulüpleri Canlanıyor” çalışması gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2016 Perşembe, 12:25

Yeşilay Denizli Şube Başkanı Ümit Bayagut, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri çerçevesinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalan protokol gereği “Yeşilay Kulüpleri Canlanıyor” adlı projesini hayata geçireceklerini, uygulamanın il genelindeki 9 meslek lisesi, 4 anadolu lisesi ve 10 ortaokulda olacağını söyledi.

Okullardan seçilen Yeşilay Lider Öğrenci Ekibi’ne “Hayır Diyebilme, Merak, Kendini İspatlama ve Sorun Çözme Becerisi” konularında eğitimler verileceğini kaydeden Bayagut, ekiplerde görev alanlara “örnek öğrenci” olma vasıfları kazandırılması yönünde eğitimler verildiği belirtti.

Yeşilay kulüpleri faaliyetlerinde yer alan öğrencilerin arkadaşlarına tütün, teknoloji, alkol ve madde bağımlılığı ile kötü alışkanlıkların zararlarını anlatıp “akran danışmanlığı” yapacaklarını ifade eden Bayagut, “Akran, akranın eğitmenidir. Bu kapsamda, Yeşilay kulüplerindeki öğrencilerin önemi bir kat daha artmaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalarda Yeşilay kulüplerinde görev almış çocukların ileride sigara, alkol başta olmak üzere hiç bir kötü alışkanlık edinmedikleri tespit edilmiştir. Toplumumuzda özellikle gençler arasında giderek artan kötü alışkanlıklar göze alındığında okullarda Yeşilay kulüplerinin aktif hale getirilmesi önem arz etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı