REKLAMI GEÇ

Bakan yardımcısı Dönmez’den PAÜ’ye ziyaret

Bakan yardımcısı Dönmez’den PAÜ’ye ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Pamukkale Üniversitesi’ni ve Teknokent’i ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2020 Salı, 16:39

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez Denizli’ye gerçekleştirdiği program çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret etti.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’i makamında ağırladı. Rektör Bağ, Bakan Yardımcısı Dönmez’e Pamukkale Üniversitesi’ni tanıtarak, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen yerli ve milli teknoloji geliştirme çalışmalarını anlattı.

Pamukkale Üniversitesi’nin TEKNOFEST 2019’da katıldığı 5 takımla birincilik başta olmak üzere farklı kategorilerde dereceler kazandığını ifade eden Rektör Bağ, bu yıl ise 20 takım ile katılma hedeflediklerinin olduğunu söyledi.

Pamukkale Teknokent’i de ziyaret eden Dönmez’in ilk durağı Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) oldu. Burada Bakan Yardımcısı Dönmez, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’dan kalkınma ajansı ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Ziyarette, Denizli Hackerspace Ortak Çalışma Alanında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dönmez, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin Teknokent ile ilgili görüşlerini öğrenmek için onlara sorular soran Bakan Yardımcısı Dönmez, öğrencilerin çalışılmalarıyla da yakından ilgilendi.

Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren firmaları da ziyaret edip firmaların çalışmaları hakkında bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez programın son durağında da Hazar takımını ziyaret etti. Tamamını Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ve 2019 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2019’da ‘Hiera 3000’ isimli roket ile Yüksek İrtifa Kategorisinde Türkiye birinciliğini kazanan Hazar Takımı üyeleri yaptıkları çalışmalar hakkında Bakan Yardımcısı Dönmez’in sorularını yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı