REKLAMI GEÇ

BAKEA üç gün sürecek

BAKEA üç gün sürecek

Pamukkale Üniversitesi, uluslar arası bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu (BAKEA) üç gün boyunca devam edecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2009 Perşembe, 17:02

Batı kültüründe ve edebiyatlarında kahramanlık ile ideoloji olgularının ve bunların çağdaş edebiyat biçimlerine olan etkisinin değerlendirildiği Uluslararası Batı Kültürü ve Edebiyatları Araştırmaları Sempozyumu (BAKEA) uluslararası katılımla sürüyor. PAÜ Kongre Kültür Merkezinde yapılan sempozyum açılışına Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, bölüm olarak üçüncü büyük uluslararası organizasyonu düzenlediklerini belirterek “Rektörlük ve dekanlığımızın destekleriyle bölümümüz adeta altın çağını yaşamaktadır. Bölüm olarak bu tür organizasyonların devamını getireceğiz. Sempozyuma emeği geçen arkadaşlara ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda hedefine hızla ilerlediğini ifade eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Şimşek, bu sempozyumun uluslar arası kültürel ilişkiler açısından büyük önem arz ettiğini, çağlar öncesi yaşanmış destanların bu günlere kadar taşınmasında olumlu katkılar sağladığını kaydetti. Konuşmasında ‘söz uçar yazı kalır’ deyiminin altını çizen Prof. Dr. Şimşek bu tip uluslar arası organizasyonlara Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yapmasının bölge için önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekti.

Pamukkale Üniversitesi olarak büyük bir organizasyona daha imza attıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, “Sempozyum için dünyanın dört bir yanından konuklarımız geldi. Çeşitli bildiri ve sunumlarla Batı kültürünün tanınması ve kentimizin tanıtımı açısından yararlı bir sempozyum olacak” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin yaptığı açılış konuşmasında Denizli’nin son yıllarda gösterdiği ekonomik ve sosyal gelişmeye paralel olarak üniversitenin de kente, bölgesine ve ülkesine sağladığı katkılarla başarılı sempozyumlara ev sahipliği yaptığını vurguladı. Batı Kültürü ve Edebiyatları sempozyumunun uluslararası nitelikte yapılmasının kent ve üniversite açısından önemli olduğunun altını çizen Ertekin, “Denizli geçmiş medeniyetlerin kültürünü taşıyan Ege Bölgesi’nin önemli bir kültür kentidir. Türkiye’nin AB’ye girme süreciyle birlikte batı kültürüyle daha yoğun diyalog içindeyiz. Sempozyumun uluslararası diyalog ve insanlar arası ilişkiler açısında faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından bilimsel tartışma ve değerlendirmelerin yer aldığı oturumlara geçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı