REKLAMI GEÇ

Baltalı vazgeçti, Hürriyet Ortaokulu’nun ismi değişmedi

Baltalı vazgeçti, Hürriyet Ortaokulu’nun ismi değişmedi

Pamukkale’nin Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulu’nun ismi değişmiyor.İmzalanan 2 milyon liralık bağış protokolü ile okulun isim hakkını alan işadamı Derya Baltalı, kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine kararından vazgeçti. Böylece 82 yıllık okul, Hürriyet ismi ile eğitim-öğretim vermeye devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2015 Salı, 09:25

Kapılarını 1933 yılında eğitim-öğretime açan Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkını Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı 2 milyon lira bağış karşılığında almış, imzalanan protokolün ardından okulun isminin Münevver – Nafiz Dirlik Ortaokulu olarak değiştirileceği açıklanmıştı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİLER
“Yazık be yazık. Hürriyet, İstiklal isimlerini sadece sözlükte bulacağız artık”, “Yakınlarınızın isimleri bu şekilde mi yaşasın istediniz?”, “Bu mu hayırseverlik?”, “Hürriyet isminden rahatsız oldular galiba. Başka isim verilecek yer mi kalmadı?”, “Hiç yakışık alıyor mu? Gitsen başka yere yeni okul yaptırsan olmazmı? Bu 82 yıllık isim neden değişiyor? Hürriyet isminın nesi var?” şeklindeki tepkiler üzerine isim değişikliği beklemeye alındı.

TEPKİLER DİNMEYİNCE VAZGEÇTİ
Hürriyet isminin bağış karşılığında değiştirilecek olmasına tepkiler uzun süre devam edince, işadamı Derya Baltalı’nın kararından vazgeçtiği öğrenildi. Ancak, üstlendiği okul hamiliğini sürdüreceği, eğitim kurumunun ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunacağı öğrenildi. Baltalı’nın vazgeçmesiyle eğitim kurumu bu eğitim-öğretim yılına da kapılarını Hürriyet Ortaokulu olarak açtı.

denizli-hurriyet-ortaokulu-protokol-anons

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 29 Eylül 2015, 23:06

Okulun isminin değişmemesi çok iyi oldu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı