REKLAMI GEÇ

Başarı izlenecek

Başarı izlenecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi’ tanıtım toplantısı, 80. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Son üç yılda ÖSS’de yakalanan başarıyı, ilköğretim sınavlarında da yakalamayı amaçlayan projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, projeyle birlikte öğrenci davranışlarının gözlem altında tutulmasının mümkün olacağını dile getirdi.

/ DENİZLİHABER / 5 Aralık 2008 Cuma, 01:00

“Daha İleriye” sloganı ile hayata geçirilecek olan projenin amacı, il genelinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin akademik başarılarını, mesleki yeterliliklerini arttırmak, olumlu davranış geliştirmelerini izlemek ve bir üst öğrenimi kazanan öğrenci sayısını arttırmak. İlimiz eğitim ve öğretim düzeyini nitelik ve nicelik yönünden arttırmanın hedeflendiği projenin uygulama alanı il genelindeki ilk ve orta öğretim kurumları. 2008’in Aralık ayında başlatılan proje her yıl yenilenerek sürdürülecek.

Projenin tanıtımı amacıyla Bağbaşı 80.Yıl Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Şube Müdürü Adem Kılınç ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili birimlerinin temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında, projenin uygulama safhaları ve amaçları konusunda basına bilgi verildi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, projenin amacının il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında başarı oranını yükseltmek olduğunu söyledi. Denizli’nin ÖSS’de birincilikler elde ettiğini ancak aynı başarıyı orta öğretim kurumları öğrencilerine yönelik sınavlarda yakalayamadığını belirten Ertekin, “ÖSS’de elde edilen başarıları SBS’ye (Seviye Belirleme Sınavı) de yansıtmak istiyoruz. Denizli’nin Türkiye genelinde 14. sırada bulunduğu bu sınavlarda ilk beşin içine girmesini arzu ediyoruz. Bunun için “Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi” hayata geçiriliyor. Bu proje kapsamında öğretmenlerimiz belirlenecek öğrenci gruplarından sorumlu olacak ve o öğrencilerin hem sınavlarındaki durumlarını hem de her türlü gelişimini öğretmen arkadaşlarımız takip edecek. Ortaya çıkabilecek olan sorunlarda başta okul idaresi olmak üzere, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Kaymakamlıklar ve İl idarecileri olarak bizler sorunlara daha etkin müdahale imkanı bulacağız. Bütün amaç çocuklarımızın eğitim seviyelerini bulundukları noktadan daha üst noktalara taşımak” dedi.

Öğrencilerin okullarda danışman öğretmenlere belli gruplar halinde zimmetleneceğini ve o öğrencilerin her türlü başarısından ve gelişiminden bu danışman öğretmenlerin sorumlu olacağını belirten Ertekin, “Sorumluluğunda olan öğrencilerin SBS sınavlarında yakalayacakları başarı öğretmenlerimizin de başarısı olacaktır. Dolayısıyla öğrenciler sınavlarda istenen başarıyı gösterirlerse onlardan sorumlu olan öğretmenler de tarafımızdan ödüllendirilecek” dedi.

Sunu eşliğinde projeyi tanıtan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi”nin Türkiye genelinde proje bazında bir ilk olduğunu, bazı bölgelerde lokal olarak uygulanmakta ise de projelendirilmiş olarak hayata geçirilmesinin Denizli’de gerçekleştiğini ifade etti.

Okul Yürütme Ekipleri kanalıyla okullarda belirlenecek Danışman Öğretmenler kanalıyla öğrencilerin daha yakından izleneceğini belirten Oğuz, öğrencilerin her türlü gelişimi ve sorunları hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşılacağını ve öğrencilerin başarı durumlarının artırılması için alınması gereken tedbirlerin kısa sürede ve etkin şekilde alınmasının mümkün olacağını söyledi. Projenin ana hedefinin öğrenci başarısının önündeki engelleri kaldırmak ve başarı oranını hızla arttırmak olduğunu ifade eden Oğuz, “Projenin İl Yürütme Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısıbaşkanlığında; İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanı, Eğitim-Öğretimden sorumlu İl MilliEğitim Müdür Yardımcısı, İl Milli Eğitim Ar-Ge den sorumlu şube müdürü,3 İlköğretim Okulu müdürü, 2 Ortaöğretim okulu müdürü , 1 Mesleki Eğitim Müdürü,2 Rehber öğretmenden oluşacak. Okul yürütme ekipleri de Okul Müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında 1 rehber öğretmen, en az 3 öğretmenden oluşacak. Okul yürütme ekibi tarafından kendisine öğrenci verilen öğretmen, öğrencilerin ders başarılarını ve davranışlarını yakından takip edecek, geliştirmeye yönelik tedbirler alacak, ilgili sınıfın rehber öğretmeni ve diğer ders öğretmenleri ile koordineli şekilde çalışacak, sorumluluğunda bulunan her öğrenci için öğrencinin kişisel bilgilerini içeren bir dosya tutacak ve gerekli durumlarda öğrencilere ev ziyareti yapacak. Öncelikli olarak okulların son sınıflarından başlatacağımız bu uygulama ile amacımız, Denizli’nin ÖSS sınavlarında yakaladığı başarıyı SBS sınavlarında da yakalaması” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı