REKLAMI GEÇ

Başarıya altın

Başarıya altın

Denizli’de ÖSS’de Türkiye genelinde ilk yüze giren 14 öğrenci ve SBS’de Denizli’de ilk ona giren öğrenciler Vali Erkmen tarafından altınla ödüllendirildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2009 Çarşamba, 18:35

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınavlarda dereceye giren öğrenciler ile öğrencilerin okul müdürleri ve aileleri katıldı.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, derece elde etmiş, ilimizi başarı ile temsil etmiş olan öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı. Vali Erkmen, “Elde edilen sonuçlar hiçbir zaman kötü ve başarısız sonuçlar değildir. Bu konuyu kamuoyuyla özellikle paylaşmak istiyoruz. Çünkü bazı yazılı ve görsel medyada çıkan haberler bizleri üzmektedir. Çünkü biz elimizdeki verilere baktığımız zaman, Denizli’nin başarısının devam ettiğini görüyoruz. Ortaöğretim alanında geçen yıl 13. olan ilimiz, bu yıl 12. olmuştur. Üniversite sınavlarında ise eşit ağırlıkta dördüncü olmamız, sayısalda üçüncü olmamız, sözelde de dokuzuncu olmamız, Türkiye’deki illerle kıyasladığımız zaman ön sıralarda olmamız, hemen dikkat çekiyor. Bu kıyaslamayı yaparken de geçtiğimiz yıl ilk üçte, beşte olan illerin şu anda o listenin içinde olmadığını görüyoruz. Ama Denizli ön sıralardaki yerini koruyor” dedi.
Geçen yıl orta öğretim sınavlarında barajı aşan öğrencilerimizin oranının yüzde 94.14 iken bu yıl bu oranın yüzde 94.17’ye yükseldiğini söyleyen Vali Erkmen, “Başarı sürekli gelişen bir husus. Biz ne kadar çocuğumuzun başarılı olduğunu görürsek, ülkemiz adına o oranda mutlu oluruz. Tüm öğretmen, öğrencilerimize de önümüzdeki yıl, bu yılın üstünde bir başarı beklediğimizi, bu anlamda bizlerin gerek fiziki anlamda, gerekse öğretim kalitesi anlamında ne yapılması gerekiyorsa her türlü katkıyı vereceğimizi de ifade etmek istiyorum. Denizli’nin bir başarı çıtasını yakalaması ve bunu sürdürebilmesi çok önemli. Denizli eğitim konusunda duyarlı bir il. Öğrencilerimiz gayret ediyor, velilerimiz çocuklarımıza destek oluyor ve hayırseverler okul yaptırarak eğitime destek oluyor. Bu kadar ilgi sonucunda da gençlerimize bir tek şey düşüyor çok çalışarak başarılı olmak. ÖSS’de değişik branşlarda 24 çocuğumuz ilk yüze girmiş durumda. Çalışarak başarılı olan buradaki bütün gençlerimizi kutluyorum” diye konuştu. Vali Erkmen’in konuşmasının ardından ÖSS’de ilk yüze giren 24 öğrenciden törende hazır bulunan 14 öğrenci ve SBS’de Denizli’de ilk ona giren öğrenciler, Vali Erkmen tarafından altınla ödüllendirildiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı