REKLAMI GEÇ

Başarıyı İzleme Projesi sürüyor

Başarıyı İzleme Projesi sürüyor

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Başarıyı İzleme Projesi kapsamında yaptığı toplantılar devam ediyor. Son toplantı, Tavas’ta yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2009 Cumartesi, 16:57

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Başarıyı İzleme Projesi kapsamında, Denizli genelinde sivil toplum örgütleri, okul-kurum müdürleri ve öğretmenler ile yaptığı toplantılar devam ediyor. Proje kapsamında, Tavas İlçesi’ndeki yöneticiler ve öğretmenler ile toplantı yapıldı.

Tavas’ta yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Denizli RAM yetkilileri ile 247 öğretmen katıldı.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Eğitim öğretim açısından ilimiz son derece başarılıdır. Ancak bu başarının sadece il merkezinde olması yeterli olmayacaktır. İlçelerimizin hepsi başarılı mı, bunu sorgulamalıyız. Her ilçede okullar ayrı birer marka olmalıdır. Öğrencilerimizin her birinin aynı seviyeye getirilmesi için neler yapılmalıdır, birer eğitimci olarak bunun takipçisi olmayız. Başarısız öğrencilerimizin, diğer öğrenciler seviyesine nasıl getirileceği konusunda sürekli çalışmalar yapmalısınız. Değişen sistemde tüm eğitimcilerin öncelikle müfredata hakim olması en önemli koşulumuzdur. SBS, YGS ve LYS’de yapılan son değişikliklerden haberdar olmanız ve öğrencilerimizi bu yönde doğru şekilde yönlendirmeniz gerekmektedir” dedi.

Artık, klasik idarecilik ve klasik öğretmenlik anlayışının ortadan kalktığını belirten Oğuz, “Bundan sonra yönetişim anlayışı gündemdedir. Bu anlamda düşünürsek, eğitim öğretim alanında her türlü sıkıntınızı müdürünüzle çözemiyorsanız, ilçe milli eğitime, ilçe milli eğitimle çözemiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sizlere eğitim öğretim hususunda her zaman kapımız açıktır” diye konuştu.

Oğuz, ilköğretim mezunu olup da eğitimine devam etmeyen kişilerin, en azından Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt ettirilmesi gerektiğini belirten Oğuz, “Bununla ilgili bildiğiniz üzere Denizli olarak yeni bir proje başlattık” dedi. Oğuz, okullarımızda hijyen konusuna da dikkat çekti. Oğuz, “Başta biz eğitimciler temizlik konusunda dikkatli olursak, okullarımızda hijyenden kaynaklı sıkıntı olmayacaktır. Okulların bahçeleri de öğrencilerimiz açısından son derece önemli bir bölgedir ve bu sebeple okul bahçesinin düzenlenmesi ve hijyeni dikkat edilmesi gereken bir konudur. Eğitim öğretimin en iyi şekilde sonuçlanması için özellikle Başarı İzleme Projesi kaynak tutularak, gerekli çalışmayı yapacaklarına olan inancım sonsuzdur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantı bitiminde Tavas’taki eğitim öğretim durumu hakkında bilgiler aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı