REKLAMI GEÇ

“Ben konuşuyorum”

“Ben konuşuyorum”

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü,”Güzel Türkçemizin Yazılıp Konuşulması” isimli bir proje hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2009 Perşembe, 18:06

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Ben konuşuyorum’ sloganıyla başlatılan ve ‘Güzel Türkçemizin Yazılıp Konuşulması’ isimli proje, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, ‘ben konuşuyorum’ sloganıyla başlatılan projede, öğrencilerin, Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerince verilecek güncel bir konu üzerinde, duygu ve düşüncelerini ifade eden bir metin hazırlayacağını söyledi. Oğuz, “Bu konu, okulun öğretim şekline ve statüsüne göre idarece belirlenecek. Öğrencilerimiz, hazırladıkları konuyla ilgili metinlerini, önümüzdeki günlerde arkadaşlarına ve orada bulunan velilere sabah, öğlen ve bayrak törenleri öncesinde, sözlü olarak ifade edecekler” dedi.

Öğrencilerin ileride toplumun her kademesinde görev alabileceğinden hareketle, özgüvenlerini kazanmalarını önemsediklerini belirten Oğuz, “İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimizin belirlenen bir konu üzerinde duygu ve düşüncelerini yazabilme ve topluluk karşısında ifade edebilme konusunda kendilerini geliştirmeleri ve öz güven kazanmalarını sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladık. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençliğin, ülkemizi müreffeh ülkeler düzeyine çıkaracağından asla şüphemiz yoktur. İleride, çok çeşitli görevlerde bulunabilecek olan öğrencilerimizin, Türkçe’yi düzgün ve doğru konuşmaları ve yazmaları, kendilerini en iyi şekilde ifade etmeleri bu açıdan çok önemli” dedi.

İlk ve orta öğretimde görev yapan Türkçe ve Edebiyat öğretmenleriyle, rehber öğretmenlerin, projede en büyük destekçileri olacağını vurgulayan Oğuz, “Bu inançla bütün öğrencilerimizin projemize katılması konusunda istekli olmasını, velilerimizin de onları teşvik etmesini bekliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı