REKLAMI GEÇ

Bilim Adamları sıralamasına PAÜ damgası

Bilim Adamları sıralamasına PAÜ damgası

İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Milli Araştırma Konseyi tarafından yapılan ve 20 binden fazla üniversite üzerinden yürütülen araştırmada, en çok makale yayınlayan bilim adamları sıralamasında PAÜ’lü 21 akademisyen yer aldı. İlk 100 bilim adamı arasında ise 20. sırada Prof. Dr. Latif Elçi, 91. sırada ise Prof.Dr. Hasan Herken bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 11:11

İspanya’nın kamu kuruluşu olan Milli Araştırma Konseyi tarafından hazırlanan ve “Webometrics” ismi ile anılan raporlarda, ülkelerinde öne çıkan araştırmacılar ve üniversitelerin mevcut durumları, yayınlanan makale sayısı ve yayınlanan makaleye alınan atıf sayısı üzerinden sıralama yapılıyor. Bu sıralamada Türkiye genelinde 181 üniversiteden 120 bin bilim adamının yayınladığı makale sayısı, yayınlanan makaleye alınan atıf sayısı değerlendirilerek 2 bin 600 bilim adamının yer aldığı liste hazırlandı.

İLK 100’DE 2 PAÜ’LÜ AKADEMİSYEN
Akademik çevrelerde kabul gören ve önemli bir sıralama kriteri olan “Webometrics” araştırma raporunda sıralamaya giren 2 bin 600 bilim insanı arasında Pamukkale Üniversitesi’nden 21 akademisyen bulunuyor.
Yayınladığı 5 bin 580 makale ve yayınlanan makaleye alınan 44 atıf sayısı ile Pamukkale Üniversitesi Fen–Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Latif Elçi 20’nci, 3 bin 9 makalesi ve 30 atıf eseri ile Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr Hasan Herken 91. sırada yer aldı.

“BU SIRALAMA SEVİNDİRDİ”
Webometrics sıralamasında yayınlanan 5 bin 580 makalesi ve 44 makale atıf sayısı ile Türk Kurumları Bilim Adamları sıralamasında 20. sırada yer alan Pamukkale Üniversitesi Fen –Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Latif Elçi, “İnternet ortamında yayınlanan makale ve makale sayısı dikkate alınarak belirlenen bu sıralama bizleri mutlu etti. Bu sıralamada yalnızca ben değil, PAÜ’den çok sayıda akademisyenin yer almış olması da büyük bir başarıdır. Açıkçası bana sürpriz olmadı. İddialı değildim ama çalışırsan oluyormuş demek ki. 120 bin bilim adamı arasından sıralamaya giren 2 bin 600 akademisyen içinde 20. oluyorsunuz. Bu önemli bir başarı” diye konuştu.

“BORNOZLA GÜNDEME GELMEK İSTEMEZDİM!”
Listede 91. sırada bulunan Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanlığı karşılama törenindeki askerlerle ilgili sosyal medyada yayımladığı paylaşımı nedeniyle eleştiriler almış ve Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etmişti. Prof. Dr. Herken, Twitter hesabında, ‘Şu bornozla fotoğrafı olan hangi beyliği temsil ediyor?’ paylaşımı nedeniyle bir süre Denizli gündemine oturmuştu. Herken, “Bornoz ile gündeme gelmek istemezdim. Bu tür başarılarım ve bilimsel çalışmalarımız, yayınlarımızla gündeme gelmek isterdim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı