REKLAMI GEÇ

Bilnet’liler liseye geçişte yine kazandı: LGS’de 2 Türkiye birincisi

Bilnet’liler liseye geçişte yine kazandı: LGS’de 2 Türkiye birincisi

Denizli’nin başarılarıyla adından söz ettiren eğitim kurumlarından Bilnet, bu yıl da önemli başarılara imza attı. LGS’de 500 tam puan alan iki Bilnet öğrencisi Türkiye birincileri arasına adını yazdırdı. Bilnet Kampüs Müdürü Tuğba Yeşilpınar, sadece bilginin değil, rehberliğin ve tecrübenin de önemine dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2023 Salı, 16:45

Çocuklarının gelecekte iyi bir meslek sahibi olması, her ebeveynin öncelikli isteği. Fakat iyi mesleğin yolu da iyi ve disiplinli bir eğitimden geçiyor. Çocukların; temelleri iyi atılmayan binalar gibi savrulmamaları için temel eğitim büyük önem taşıyor. Bu temellerin sağlamlığı, çocukların gelecekte parlak bir mesleğe ve iyi bir insan olmalarını sağlamak da eğitim kurumlarına düşüyor.

Denizli’de eğitim hizmeti vermeye başladığı 2018’den bu yana adından başarılarla söz ettiren bir eğitim kurumu var: Bilnet okulları… Anaokulundan başlayarak ortaokula kadar eğitim bölümünü üstlenen Bilnet, özellikle liselere geçişteki başarılarıyla dikkat çekiyor.

LGS’de 2 Türkiye birincisi, fen ve nitelikli liselere 60’tan fazla yerleştirme Bilnet’ten!

Bilfen Eğitim Kurumlarının formatını kullanan okulda 33 derslik var. Hem akademi, hem İngilizce hem de sosyal faaliyetlerle dolu bir eğitim kurumu olan Bilnet, LGS’de önemli başarılara imza attı. Okuldan 2 Türkiye birincisi çıktı. Ayrıca Fen liseleri ve nitelikli liselere de 60’tan fazla öğrencisi girmeye hak kazandı.

Bilnet Kampüs Müdürü Tuğba Yeşilpınar, eğitimde niteliğe önem vererek başarıya ulaştıklarını söylüyor. Yeşilpınar, Denizli Haber’e Bilnet’in  LGS başarısını ve eğitime olan bakışını şöyle anlatıyor:

Başarıda kurum kültürü ve disiplinin önemi

– LGS gibi önemli bir sınavda Türkiye derecesi elde etmek hayli önemli. Bu anlamda sizin öğrencilerinizden ikisi 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Öncelikle bu süreçte emek harcayan öğrencilerimizi tebrik ederek başlamak isterim. LGS oldukça uzun ve yorucu bir süreçti. Maalesef 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ülkece etkilendiğimiz bir süreci de yaşamak durumunda kaldık. Tabii ki çocuklarımız da bu süreçten psikolojik olarak olumsuz etkilendi. Ancak öğrencilerimiz 5. sınıftan beri okul kültürüne ve çalışma disiplinine bizlerle beraber alışmışlardı. Emeklerinin karşılığını almaları bizim için de oldukça sevindirici.

Elbette öğretmenlerimizin emekleri bizim için çok kıymetli. Onlar da bu süreçte çocukları hem akademik hem psikolojik olarak hazırladılar.

– LGS’deki başarı Türkiye birincileri ile sınırlı değil. Genel yerleştirme oranı da önemli. Öğrencilerinizin hedeflerine ulaşmadaki oranları nedir?

2 öğrencimizin Türkiye birincisi olduğu bu sınavda kitlesel bir başarı da elde ettik. Bunu da belirtmek isterim. 20 fen lisesi ve 40 da nitelikli okula öğrencilerimizi yerleştirmeyi bekliyoruz.

LGS uzun bir süreç… Bu sürecin yönetimi çok önemli!

– Öğrencilere başarılı olması için neler tavsiye edersiniz?

Bilnet Okulları olarak eğitim ve öğretime yatırım yapmış olan  denetlenebilir bir sistemin içinden geliyoruz. Ar-ge çalışmaları, deneme sınavları öğrencilerin psikolojik olarak destekleyen rehberlik birimi ile beraber işleyen bir süreç. Bu süreç içerisinde, ölçme ve değerlendirmenin de doğru şekilde yapılandırılması gerekir ki; başarı kaçınılmaz olur. Biz de bu süreci doğru yönetiyoruz.

– Önümüzdeki yıl çalışma yapacak olan öğrencilere önerilerimiz nelerdir?

LGS süreci uzun bir maraton… Bu süreçte öğrencilerin programlı ve planlı çalışmalarla hareket etmesi gerekiyor. Günlük tekrarlar, soru çözümleri, eksiklerin belirlenerek bunun üzerine gidilmesi ve doğru bir ekiple beraber emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir sınava hazırlanabilirler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı