REKLAMI GEÇ

Bir garip atama

Bir garip atama

Er-Bakır Fen Lisesi’nin kuruluşundan bu yana, lisede müdür olarak görev yapan ve okul öğrencilerinin birçok başarıya imza atmasında büyük emeği geçen, Er-Bakır Fen Lisesi Müdürü Fikret Karatepe, Zorunlu Yer Değiştirme Yönetmeliği gereğince, Tavas’ın Garipköy Kasabası’na atandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2010 Çarşamba, 17:57

Er-Bakır Fen Lisesi, bugün, LYS’de Türkiye’de ilk bine giren öğrencilerini ödüllendirdi. Ancak ödül töreninde, öğrencilerin başarısının yanı sına, Er-Bakır Fen Lisesi Müdürü Fikret Karatepe’nin isyanı da öne çıktı. 1996’da kurulan Er-Bakır Fen Lisesi’nde, kurulduğu yıldan bu yana kurucu müdür olarak görev alan, okulun gelişimindeki her aşamada emeği bulunan Okul Müdürü Fikret Karatepe, Milli Eğitim Bakanlığı Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 22. maddesi gereği, 14 yıldır görev yaptığı okuldan, Tavas’ın Garipköy Kasabası’na atandı. Edebiyat öğretmeni olan Fikret Karatepe, Garipköy Kasabası İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı ancak okulda, Karatepe’nin branşında ders verilmiyor.

Karatepe, atamasıyla ilgili isyanını, Er-Bakır Fen Lisesi öğrencilerinden, LYS’de Türkiye’de ilk binde yer alanlar için yapılan ödül töreninde dile getirdi. Bu sene 96 öğrencinin mezun olduğu ve bu öğrencilerden, tercih yapan 73’ünün üniversiteye yerleştiği bir fen lisesinden, bir ilköğretim okuluna müdür olarak atanan Karetepe, “14 yıldır kurucu müdür olarak bu okulda çalışıyorum. Son 4 yıldır 21 bin metrekarelik alanda, çölde vaha oluştururcasına, öğrencilerimize mutlu olacakları bir ortam yarattık. Her sene, üniversiteye giriş sınavlarında ilk bin içerisine mutlaka en az 20 öğrencimiz giriyor. Bu sene de 20 öğrencimiz. İlk bin içerisinde yer aldı” dedi.

Konuşmasında, ABD’de bir kenar mahalle okulunda öğretmenlik yapan bir eğitimcinin hikayesi ile devam eden Karatepe, “Bu öğretmenin eğitim verdiği 20 öğrencisini, önce 20 yıl sonra, sonra da 40 yıl sonra araştırıyorlar ve 20 öğrenciden 18’inin çok başarılı olduğunu tespit ediyorlar. Bu araştırma sonucunda, öğretmene, nasıl bir eğitim uygulayarak bu başarıyı sağladığını soruyorlar. Öğretmenin cevabı ise ‘Ben onları çok sevmiştim’ olur” diyerek konuyu, tayini ile ilgili isyanına bağladı.

Öğrencilerine, “Ben de sizi çok sevdim. Öğrencilerimi yürekten sevdim” diye seslenen Fikret Karatepe, “Zorunlu yer değiştirme yönetmeliğinin ucube bir maddesi nedeniyle, Tavas’ın Garipköy Kasabası’ndaki ilköğretim okuluna taşıyacağım bu sevgimi. Her nedense, oraya atandım. Memlekette hukuk varsa, yine burada sizlerle buluşacağım. Atandığım okulda, benim gireceğim ders bile yok” dedi.

Er-Bakır’da yapılan ödül töreninde, Er-Bakır AŞ Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altun, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun’un konuşmalarının ardından, konuşma yapan protokol üyeleri ve Er-Bakır Genel Müdürü Macit Taşkın, LYS’de Türkiye ilk binde yer alan Er-Bakır Fen Lisesi’nin 20 öğrencisine, kol saati ve Er-Bakır paketinden oluşan ödülleri verildi. YGS ilk binde yer alan Er-Bakır Fen Lisesi öğrencilerinin isimleri şunlar: Bilge Eylem Dedeoğlu, Mertcan Altıntaş, Ömer Faruk, Esin İrem Üçkuyulu, Ayşe Sinem Uysal, M. Raşit Bardakçı, Kağan Eligül, Rukiye Sena Türk, Ali Osman Selek, Gökay Dursun, Gizem Coşkun, Umut Afacan, Burak Aslum, M. Akif Öztürk, Ayşe Gizem Özer, Süleyman Özgün, Vasıf İnan, Ömer Hancı, Oğuz Onur Kul ve Dorukşan Danyal.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı