REKLAMI GEÇ

Bir sınav hakkı daha

Bir sınav hakkı daha

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, ders kesimini takiben yapılan ortalama yükseltme sınavlarında az da olsa bir kısım öğrencinin, sınavlarda istenilen başarıyı elde edememesi nedeniyle, 2008-2009 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere bir sınav hakkı daha verdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2009 Pazar, 20:11

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün, ders kesimini takiben yapılan ortalama yükseltme sınavlarında az da olsa bir kısım öğrencinin, sınavlarda istenilen başarıyı elde edememesi nedeniyle, 2008-2009 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere bir sınav hakkı daha verdiğini duyurdu. Oğuz, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan derslerle, alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle, öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacağını söyledi.
Oğuz, sınava girilecek derslerin, 17-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında, öğrenci veli işbirliği ile belirleneceğini ve dilekçe ile okul müdürlüklerine bildirileceğini belirtti. Oğuz, “İkinci defa sınıf tekrarına düşmesi sebebiyle, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle, okulla ilişiği kesilen öğrencilerden; bu sınavlardan yararlanmak isteyenlerin 14 Ağustos 2009 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde, tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınavlara alınacaklar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı