REKLAMI GEÇ

“BOON-2” adlı robot Erzincan’da ödül aldı

“BOON-2” adlı robot Erzincan’da ödül aldı

PAÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin düzenlediği Rotek Roboteam’19 Yarışması’nda, cep telefonu ile kontrol edilebilen, temizlik ve eşya taşımada kullanılabilen ‘BOON-2’ adlı robotla ödül kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2019 Çarşamba, 16:16

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada 30 farklı ilden 800 katılımcı ve 600 proje yer aldı. Serbest Proje, Labirent Çözen, Tasarla Yap Yarıştır adlı üç ayrı kategoride tasarlanan yarışmada, PAÜ’lü gençler Serbest Proje kategorisinde tasarlamış oldukları ve BOON-2 adını verdikleri robotun tanıtımını gerçekleştirdi. Cep telefonu ile kontrol edilme, temizlik ve fazla ağır olmamak kaydıyla cisimleri taşıyabilme özelliğine proje ikincilik ödülüne layık görüldü.


Diğer taraftan PAÜ’lü öğrenciler Blueboon ekibi daha sonra kendilerine verilen 24 saatlik zaman diliminde ‘Tasarla Yap Yarıştır’ kategorisinde ter döktü. Kendilerine verilen belli başlı malzemeleri kullanarak mini sumo (güreşçi robot) tasarımı gerçekleştirdi. Yapmış oldukları robotla Batuhan ve Ezgi çeyrek finale kadar yükselmeyi başardı. Son olarak Labirent Çözen kategorisinde yarışan PAÜ’lü ekip, katılım gösteren diğer robotların çoğunu geçerek BOON-4 adını verdikleri robotla ilgili kategoride ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı