REKLAMI GEÇ

Bu temelde 50 hayırseverin harcı var

Bu temelde 50 hayırseverin harcı var

Denizli’de yaklaşık bir yıl önce işadamları ile düzenlenen toplantının ardından 50 hayırsever işadamının her birinin 75 bin lira katkıda bulunarak yaptırmaya karar verdikleri Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli, Göveçlik Mahallesi’nde törenle atıldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2012 Salı, 16:23

Temel atma törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı ve Denizli Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdülkadir Uslu, hayırsever işadamları, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Demir, Denizli insanının yüreğinin genişliğinin yapılan protokoller esnasında görüldüğünü belirterek, bu tür yatırımların Denizli’nin geleceği için büyük teminat olduğunu ifade etti. Son sekiz yılda devletin Denizli’deki eğitim kurumlarına 75 milyon lira harcama yaptığını vurgulayan Demir, “Denizlili hayırseverler ise 56 milyon lira harcama yapıyor. Denizli’de eğitim konusunda yapılacak işlerimiz de var. Özellikle yeni konsepti oluşturulan zorunlu eğitimle ilgili bu ay sonunda Milli Eğitim’deki teknik arkadaşlarımız, son beş altı yılda Denizli’nin eğitim durumunu görüşmek için toplantıya çağırıldı. Ben inanıyorum ki bu süreçte de ilimiz, ülkemizde bu işe en hazırlıklı il olacak.” dedi.

Konuşmasında önümüzdeki günlerde Denizli’ye yeni eğitim kurumlarının kazandırılacağını anlatan Demir, “Şu anda en az yedi sekiz hayırseverimiz, okul yapmak için müracaatta bulundu. Bunları eğitim kompleksi olarak yapabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda üç dört tane önemli alan bulduk. Çok kısa süre içerisinde belediyemizin de desteğini alarak bu alanlarda yeni okullarımızı birlikte yapacağız.” diye konuştu. Denizli’nin son zamanlarda jeotermal enerji sektöründe önemli adımlar attığını da ifade eden Demir, Termal enerji, Termal tarım ve Termal sağlık alanlarında önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Göveçlik Mahallesi’nde yapılacak olan Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, toplam 4 milyon liraya mal olacak. 50 işadamının 75’er bin lira katkıda bulunduğu okul, 43 derslik ve bin 200 öğrenci kapasiteli olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı