REKLAMI GEÇ

Çalışan velilere kötü haber, kreşler kapanıyor

Çalışan velilere kötü haber, kreşler kapanıyor

İçişleri Bakanlığı’ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı da yeni tedbirleri açıkladı. Yılbaşına kadar hiçbir sınav yapılmayacak. 2021 LGS ve YKS için uzaktan eğitime uygun yeni müfredat hazırlanacak, kreşler kapanacak olması çalışan velileri kara kara düşündürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2020 Perşembe, 12:54

Milli Eğitim Bakanlığı, kabine toplantısında salgından korunmak amacıyla alınan kararlar üzerine eğitim alanında tüm detayları içeren bir genelge yayınladı. Öğrencilerden, öğretmene velilerden kreşteki çocuklara kadar birçok yeni tedbir alındı.

KREŞLER DE KAPANIYOR
4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacak. Özellikle kreşlerin kapanacak olması, çalışan velileri kara kara düşündürmeye başladı.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇIK
Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.

5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

2020’DE TEK BİR SINAV YOK
31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak. Ana mecra TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulaması, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklar kullanılacak. TRT EBA haftalık ders programlarını 18 milyon öğrenci velisinin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştıracak. Dersler günde 3 kez tekrar ekrana gelecek.

2021 LGS VE YKS İÇİN UYUMLU MÜFREDAT
Merkezî sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacak.

ÖĞRETMENLER DE UZAKTAN ÇALIŞACAK
Bu süreçte öğretmenler de çalışmalarını uzaktan sürdürecek. Uzaktan eğitim için okullara giderek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabilecekler. Zümre öğretmenleri uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az 1 gün okullara gidecek. Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler.

NAKİL BAŞVURUSU KAPANDI
Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020’ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020’ye kadar yeni başvuru alınmayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı