REKLAMI GEÇ

Çocukları suçtan koruyacaklar

Çocukları suçtan koruyacaklar

Çocukların suçtan uzak tutulmasında rehber öğretmenlerin rolü gerçekleştirilen seminerde masayla yatırıldı. Rehber öğretmenlere seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, rehber öğretmenlerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, “Çocuklarımız suçtan ve yanlıştan siz koruyabilirsiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2016 Perşembe, 17:35

Korunmaya muhtaç ve suça sürüklenen çocuklar hakkında mahkemelerce verilen danışmanlık ve eğitim tedbir kararlarının uygulanması konusunda rehberlik öğretmenlerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Denizli Çocuk Mahkemesi ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen seminere Vali Yardımcısı Kemal İnan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Çocuk Mahkemesi Hakimi Mükerrem Aslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bayram Gökhan Çakırlı, ilçe milli eğitim şube müdürleri ile rehber öğretmenler katıldı.

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ BÜYÜK
Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, rehber öğretmenlerin okullarda önemli roller üstlendiklerini söyledi.

Oğuz, “Her hangi bir olay olduğunda idarecilerden sonra ilk başvurduğumuz kişiler sizlersiniz. Önemli hizmetlere ve görevlere imza atıyorsunuz. Yaptığınız çalışmalarla öğrencilerimizin suça karışmalarına, yanlış yapmalarına engel olabiliyorsunuz. Sizlerden ricam öğrencilerinizle yaptığınız tüm görüşmelerinizi belgelendiriniz” dedi.

Oğuz’un konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Kemal İnan, Denizli Çocuk Mahkemesi Hakimi Mükerrem Aslan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Bayram Gökhan Çakırlı, rehber öğretmenlere bilgiler verdi. Konuşmacılar, korunmaya muhtaç ve suça sürüklenen çocuklar hakkında mahkemelerce verilen danışmanlık ve eğitim tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı