REKLAMI GEÇ

Çözümü de çareyi de yaratın

DEGİAD Başkanı Hüseyin Katrancı, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, ülkenin 15 değerini PKK’ya kurban verişine isyan ettiklerini belirterek, “Hükümetin sorunları iyi tanımlamasını, çareyi de çözümü de biran önce yaratmasını ve uygulamasını bekliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hüseyin Katrancı, Aktütün Karakolu’na yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamada, isyan-başsağlığı mesajı-terörü kınama gibi konularda, neredeyse pratik kazanmaya başladıklarını belirterek bu durumun kendilerine korkuttuğunu söyledi. Katrancı, “PKK’nın bir karakolumuzu yolgeçen hanına çevirip, dilediği zaman, dilediği şekilde burnunun dibine kadar sokulmasını anlayamıyor, bundan da ürküyoruz. Ülke olarak, zafiyetin nerede olduğunu anlayamıyoruz. Güvenlikte mi zafiyetimiz var, istihbaratta mı, yoksa dış politikada mı zafiyetimiz var? Bu soru işaretlerinden ve çözümsüzlükten sıkılıyoruz” dedi.

Hükümetin sorunları iyi tanımlamasını, çareyi de çözümü de biran önce yaratmasını ve uygulamasını beklediklerini ifade eden Katrancı, “Ekonomi-sanat-eğitim-sağlık vb. tüm dertlerimizin en önde gideni PKK terörüdür ve bu konuda, bizi yönetenlerin, hem ulusal hem de uluslararası arenada sıkı bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Evlatlarımızı askere uğurlarken, PKK’ya kurban gidecek diye ağlamak, askerde iken de yüreğimiz ağzımızda yaşamak istemiyoruz. 15 gencin bu ülkeye vereceği katma değerden mahrum kaldığımıza da yanıyoruz” diye konuştu.

Hem iktidarın hem muhalefetin, askeri ve terör konusunda uzmanlaşmış kişileri de aralarına alarak, birlikte çalışmalarını beklediklerini dile getiren Katrancı, “Biz devlet büyüklerini şehit cenazelerinde boy göstersinler diye değil, şehit cenazelerine bir son versinler diye seçip Ankara’ya gönderiyoruz. Bir daha bu tarz bir yazıyı da kaleme almamayı temenni ediyor, tüm şehitlerimizi acıyla ve gururla uğurluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı