REKLAMI GEÇ

CSA Vakfı’ndan yeni bir proje: “Yükselen Genç Yazarlar”

CSA Vakfı’ndan yeni bir proje: “Yükselen Genç Yazarlar”

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim alanında önemli bir projeye daha imza attı. CSA Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Yükselen Genç Yazarlar’ projesi başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2019 Perşembe, 13:15

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Üst Kurul Üyesi Ercüment Erdem ile CSA Vakfı Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Sema Yılmaztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek ‘Yükselen Genç Yazarlar’ projesi hakkında bilgiler verdiler.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticisi Sema Yılmaztürk, projenin Denizli merkezde bulunan resmi liselerin 9 ve 10. sınıf öğrencilerini kapsadığını söyledi.

Yılmaztürk, “Yazı yazmaya yetenekli öğrencilerin, özgüvenlerini arttırmaya, sanatsal etkinliğe aktif olarak katılmalarına, edebiyat alanında eğitim almalarına, yazarlık potansiyellerini keşfetmelerine, evrensel ve insani değerleri hatırlamalarına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Yükselen Genç Yazarlar’ projesi, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Yükselen Genç Yazarlar Projesi kapsamında öykü yarışması düzenlenmiştir” dedi.

KİTAP HALİNE GİTİRİLECEK
Projeye Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı sağladığına dikkat çeken Yılmaztürk, liselerde de projenin duyurusunun yapıldığını ifade etti.

CSA Vakfı Yöneticisi ve Proje Koordinatörü Yılmaztürk, “Yarışma şartnamesi okul müdürlüklerinden ve www.csavakkorg.tr adresinden temin edilebilir. Yarışmaya başvuru için son gün 20 Mart. Hedef kitledeki öğrencilerin yazacağı ‘Evrensel ve insani Değerler’ temasına değinen öyküleriyle vakfa yapacakları başvuruların seçici kurul tarafından değerlendirilmesi sonucunda, başarılı bulunan 20 öğrenci belirlenecek. Bu öğrenciler projeye katılmaya hak kazanarak ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ programında yer alacaklar. Atölye çalışmaları sırasında kitaplarını okumaktan zevk aldıkları ünlü bir yazar ve Denizli’nin kültürel değerlerini ele alan yerel yazarlarla söyleşiler yapılarak edebiyat alanında bir ön eğitim alma fırsatı yakalayacaklar. Bu çalışmalar ile kendi potansiyellerini keşfedecek olan öğrenciler proje sonunda da kendi eserlerini ortaya koyacaklar, ürettikleri eserleri kitap haline getirilecek ve ilgili yerlere dağıtılacak. Gençlerin proje sırasında yazdıkları en iyi 1 öykü poster haline getirilecek, her bir gencin atölye çalışması ve yazarlarla söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları ile birlikte sergilenecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı