REKLAMI GEÇ

Cumartesi ve pazar günü üniversite sınavı var

Cumartesi ve pazar günü üniversite sınavı var

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı için öğrenciler, hayalini kurdukları üniversitelere girmek için bu hafta sonu sınav salonlarında ter dökecek. İki gün sürecek ve 3 oturum şeklinde yapılacak sınav nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2020 Cuma, 14:22

3 oturumdan oluşacak sınavın ilk oturumununda Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girecek olan adaylar, daha sonra tercihlerine göre Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girecek.

27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de yapılacak olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) 25 bin 439 öğenci, 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’de yapılacak olan Alan Yeterlilik Testine (AYT) de 19 bin 990 aday katılacak. Pazar günü saat 15.45’de başlayacak olan Yabancı Dil Testinde de (YDT) bin 730 aday ter dökecek.

Adayların istedikleri üniversiteleri ve bölümleri kazanmaları için büyük önem taşıyan sınavlar, koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle, geniş kapsamlı önlemler altında yapılacak.

Dezenfekte edilmiş ortamlarda, sosyal mesafe kurallarına uyarak salonlara girecek adaylara, maske ve dezenfekte edilmiş el temizleme mendili verilecek.

OĞUZ: TÜM ÖNLEMLER ALINDI
Sınavlarda ÖSYM tarafından tüm tedbirlerin alındığını belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürüz Mahmut Oğuz, sınava katılacak öğrencilere seslendi.

Oğuz, “Bugüne kadar eğitim hayatınız boyunca birçok derse ve sınava katılarak bilgi, beceri ve deneyimlerinizi arttırdınız. Elde ettiğiniz kazanımları performansınıza yansıtarak ve elinizden gelen gayreti göstererek hedeflerinize ulaşacaksınız. Değerli öğrencilerimiz emeklerinizin zayi olmaması ve üzücü durumlarla karşılaşmamak için sınav kılavuzunda yer alan hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Sınav gününden önce sınava gireceğiniz sınav salonunu ziyaret etmeniz ve sınav günü sınava gireceğiniz binanın kapısında sınav saatinden en az 1saat önce hazır bulunmanız faydanıza olacaktır. Bu vesile ile öğrencilerimize emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri temennisiyle yapılacak olan sınavlarda başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı