REKLAMI GEÇ

Darüşşafaka Sınavı 31 Mayıs’ta

Darüşşafaka Sınavı 31 Mayıs’ta

Her yıl, bünyesine sınavla burslu öğrenci alan Darüşşaffaka Eğitim Kurumları’nin temsilcileri, 31 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak sınavların tanıtımını yapmak için Denizli’ye geldi.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Darüşşaffaka Eğitim Kurumları yetkilileri, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Darüşşaffaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, Bilgisayar Bölüm Başkanı Ali Toker, Rehberlik Bölüm Başkanı Muzaffer Aydın ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin katıldı.

Darüşşaffaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, 146 yıldır hizmet verdiklerini, sadece babasız çocukları bünyelerine kattıklarını ve her yıl sınavla kurumlarına 120 öğrenciyi aldıklarını söyledi. Akalın ayrıca, kurum olarak her bölgede bir okul açmayı planladıklarını, Ege Bölgesi’nde de Denizli’de okul açabileceklerini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli’nin eğitim alanında çok önemli bir altyapısının olduğunu, hayırseverlerin katkılarının büyük olduğunu, bu nedenle düşünülen projede kurumun da desteği ile her bölgede düşünülen okulun Denizli’de kurulabileceğini söyledi.

1863’te, İstanbul’da kurulan, Darüşşaffaka Eğitim Kurumları, sadece eğitim alanında hizmet veriyor. Türkiye genelinde her yıl sadece yetim çocukların girebildiği sınavlarda başarılı olan 120 öğrenci, burslu olarak Darüşşaffaka Eğitim Kurumları’nda okuyabiliyor. Kurumun bu yılki sınav tarihi 31 Mayıs 2009 olacak. Geçtiğimiz yıl Denizli’den 24 öğrenci sınava girmiş ve 7’si sınavı kazanarak kuruma girmeyi başarmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı