REKLAMI GEÇ

Dede: Can güvenliğimiz yok

Dede: Can güvenliğimiz yok

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, okulların birer şiddet yuvası haline geldiğini iddia ederek, öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2014 Cuma, 12:53

Kayseri Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, bir öğrencisinin yumruklu saldırısına uğrayan Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın 18 gündür yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetmesi eğitimcileri tedirgin etti.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,okulların birer şiddet yuvası haline geldiğini söyleyerek,“Öğrencilerin okul içinde ve dışında birbirlerini bıçaklamaları ve yaralamaları, bazı velilerin sorun çözmek adına okulu silahla basmaları, şiddet kullanarak öğretmen, öğrenci dövmeleri gibi olayların son yıllarda hızla artması dikkat çekicidir” dedi.

Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi için öncelikle öğretmenleri hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Dede, şunları kaydetti:

“Bizlere göre, çözüm emekçilerin daha fazla örgütlenerek kendi işyerlerini, yaşam alanlarına dönüştürebilecek güce sahip olmalarından, öğretmen-öğrenci ilişkisinin satıcı-müşteri ilişkisinden çıkarılarak demokratik bir içerikte yeniden kurulmasından geçmektedir. Unutulmamalıdır ki, emekçilerin çeşitli baskılarla sindirildiği, iş güvencelerinin elinden alınmak istendiği, eğitim hizmetlerinin ‘müşteri memnuniyeti’ ilkesi çerçevesinde yürütüldüğü bir ülkede, bu tür üzücü olayların önüne geçmek mümkün değildir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı