REKLAMI GEÇ

Demirtaş TEOG yerine getirilen yeni sistemi değerlendirdi

Demirtaş TEOG yerine getirilen yeni sistemi değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, canlı yayında liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı, eğitim sendikalarından ilk tepkiler sert oldu. Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Turgay Demirtaş, açıklanan sistemin beklentilerini karşılamadığını belirtti, “Dağ fare doğurdu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2017 Pazar, 13:24

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un yerine getirilen liseye geçiş sisteminin detaylarını açıkladı. Yeni sistemi sınav mecburiyetinin ortadan kalktığı, adrese dayalı bir yerleştirmenin yapılacağını, isteyenlerin de sınava girebileceğini söyledi.

Öğrenciye 5 tercih hakkının verileceği, sınava giren ile girmeyenin yerleştirmelerinin aynı anda açıklanacağı sistemde, yabancı okulların da kendi sınavlarını yapabileceği kaydedildi.

EĞİTİMCİLERDEN İLK TEPKİ
Bakan Yılmaz’ın açıklamalarını ardından eğitimcilerden de ilk tepkiler gelmeye başladı. Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sistemin beklentileri karşılamadığını söyledi ve “Dağ fare doğurdu” dedi.

Bu sistem ile ilk zamanlara dönüş yaşandığını ifade eden Demirtaş, “Anadolu ve Fen Liselerine sınavla girilir, diğerleri de adrese ya da okul puanına göre kayıt alırdı. Yine aynı durum var. Yüzde 10’luk dilim sınavla öğrenci alacak okullara gidecek, diğerleri için de adrese dayalı bir yerleştirme olacak” dedi.

VAY ÖĞRETMENİN HALİNE
Yerleştirmede okul başarı puanlarının baz alınması durumunda ortaya ciddi sorunların çıkacağını ifade eden Demirtaş, “Okul performansıyla öğrenci alan yabancı dil ağırlıklı eğitim veren okullarda geçmişte yaşanmıştı. Tüm öğrenciler 100’le geliyordu. Bu sistemle resim, beden ve müzik gibi derslerde öğrenciye 80-90 verecek öğretmenin vay haline” dedi.

BU SİSTEM EMLAKÇIYA YARAR
“Fen lisesinin yanın ev tutmak yeterli olacak mı?” diye soran Demirtaş, “Bu sistem zannederim emlakçılara yarayacak. Açıklanan sisteme ilişkin kafamızın almadığı bir çok şey var. Sınav yok dediler, ama sınav var. İlk izlenim hiçbir geçerliliğinin olmayacağı bir sistem gibi görünüyor. Önümüzdeki süreçte daha iyi görme, tüm detaylarını daha iyi inceleme imkanı bulacağız. Hazırlıkta eğitim sendikalarından hiçbir fikir alınmamıştı. Böyle olacağı belliydi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı