REKLAMI GEÇ

25 bin 500 kişi pazar günü YGS’de terleyecek

25 bin 500 kişi pazar günü YGS’de terleyecek

Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen YGS’nin 1. bölümü pazar günü ülke genelinde olduğu gibi Denizli’de de yapılacak. Denizli’de sınava 25 bin 500 kişi katılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2017 Cuma, 09:25

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, il genelinde 72 merkezde12 bin 76’sı öğrenci toplam 25 bin 500 kişinin sınava gireceğini söyledi. Mahmut Oğuz, adaylara başarı diledi, “Denizlili gençlere olan inancımız tamdır. Başarılı bir performans sergileyeceklerine inanıyoruz” dedi.

Sınavların belli bir konuda performansımızın sınandığı ölçme ve değerlendirme etkinlikleri olarak bir stres yaratma kapasiteleri olduğunu söyleyen Oğuz, “Bununla birlikte üniversite sınavları da siz gençlerin kariyer planlarının önemli bir aşaması, aşılması gereken bir yokuş olması ile ayrıca stres kaynağı olabilmekte. Biz öğrencilerimize güveniyoruz ve başarılı sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Öğrencilerimize tavsiyem; Sınavdan önceki bu süreçte, öğrenim yaşamınız boyunca elde ettiğiniz başarıları düşünün. Başarılı olduğunuz zamanları zihninizde canlandırın. Bu görüntüleri belleğinizde canlı tutmak size moral verecektir. Sizi aşırı yoracak veya kaygı seviyenizi yükseltecek etkinliklerden uzak durun. Aileler de öğrencilere karşı anlayışlı olsun, onları strese sokmasınlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı