REKLAMI GEÇ

Acıpayam MYO’da deprem ele alındı

Acıpayam MYO’da deprem ele alındı

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansa katılan Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın, tüm yönleriyle depremi anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2019 Pazartesi, 11:17

Acıpayam MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Konferansta deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade eden Prof. Ali Aydın, depremi tarihi ile ele aldı.

Aydın, “Depremin büyüklüğü ve şiddeti nedir?” “Bunlar nasıl ölçülür?” “fay düzlemi çözülümü nedir?” Deprem çözümü nedir?” “Deprem erken uyarı sistemleri nelerdir?” “Ülkemizin sismik aktivitesi nasıldır?” “Ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü”, “Alınacak önlemler”, “Zemin etkisinin önemi”, “İçinde bulunduğumuz bölgenin deprem riski” gibi konuları şemalar ve grafiklerle anlattı.

Konferans, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı