REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’tan YGS mesajı

Vali Altıparmak’tan YGS mesajı

Pazar günü gerçekleştirilecek YGS öncesi açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, sınava katılacak öğrencilere başarı diledi, ailelerine tavsiyelerde bulundu. Sınavın huzurlu bir ortamda geçmesi için tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Altıparmak, Denizli halkından da anlayış istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2017 Cumartesi, 09:39

Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen YGS-LYS sınavlarının I. bölümü olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yapılacağını belirten Vali Ahmet Altıparmak, halen ortaöğretim kurumlarının 12. sınıflarında öğrenim gören 12 bin 76 öğrencinin sınava gireceğini söyledi. Vali Altıparmak, il genelinde 72 sınav merkezinde 1387 salonda yaklaşık 25 bin 500 adayın bir üst öğretim kurumunda arzu ettikleri eğitimi alabilmek için ter dökeceklerini kaydetti.

Vali Altıparmak, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları YGS sınavında başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin uzun çalışmaları sonunda yaşamlarını şekillendirmek amacıyla üniversiteyi kazanmaları, eğitimlerine mutlu olacakları bir yükseköğretim dalında devam etmeleri en büyük temennimizdir” dedi.

Sınava katılacak gençlere seslenen Vali Altıparmak, “Biliyorum ki sizler elinizden geldiğince ve en iyi şekilde bu sınava hazırlandınız. Bundan sonra yapmanız gereken kendinize güvenerek ve başarının sizin elinizde olduğuna inanarak sınava girmenizdir. Sınavda ne kadar stres ve kaygıdan uzak olursanız bilgi birikiminizi ve yorum gücünüzü o kadar rahat kullanırsınız. Başaracağınıza dair inancınızın sınav sonuçlarıyla gerçeğe dönüştüğünü göreceksiniz. Başarı, hak ettiğinizi düşündüğünüz değerdir. Başkalarının ölçüsü sizin başarınız olamaz. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı insanlar olmanızdır. Bizler, sizlere inanıyor ve güveniyoruz. YGS’ye girecek olan siz değerli gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Ailelere de tavsiyelerde bulunan Altıparmak, “Sizlerin de en az çocuklarınız kadar heyecan içerisinde olduğunuzu biliyorum. Sizlerden çocuklarınıza her konuda destek olmanızı bekliyor, hiçbir sınav ve alınacak sonucun, çocuklarınızın gözünüzdeki ve gönlünüzdeki yerini değiştirmeyeceğine inanıyorum. Çocuklarınızı daima bir zenginlik olarak görün ve onlarla gurur duyun. Çocuklarınızı hiçbir zaman başkalarıyla kıyaslamayın. Çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri; huzurlu, sakin, mutlu bir ortam ve bunun yanında sevgi, destek, güven ve cesarettir. Sizlerin bu hususta gerekli özeni gösterdiğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Altıparmak, “Öğrencilerimizin rahat bir ortamda sınav geçirmeleri için tüm vatandaşlarımızdan da 11 Mart 2017 Cumartesi günü saat 23.00’dan 12 Mart 2017 Pazar günü saat 13.00’e kadar; sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek tüm durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı