REKLAMI GEÇ

Yüksel’den MEM’e başarı dileği

Yüksel’den MEM’e başarı dileği

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ü ziyaret etti. Yüksel Akgül’e yeni eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesini diledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2012 Cuma, 10:49

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ü ziyaret etti. Yüksel Akgül’e yeni eğitim öğretim yılının hayırlı geçmesini diledi. Yüksel “2012-2013 eğitim öğretim yılına Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimizden start verecek. Denizli’mizde bir ilki yaşamış olacağız. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini taşıyan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesini açacaktır. Yeni eğitim öğretim yılına neredeyse bir devrim niteliğinde bir yenilik ile başlıyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile çocuklarımız gelişmiş ülkelerdeki eğitim sistemine kavuşmuş olacaklardır. Bununla çocuklarımızı daha kısa sürede hayata hazırlayarak, onların bilgi beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için bu alt yapının hazırlanması gerekiyordu. Yeni bir sistem olmasından dolayı okullarımızda, gerek öğretmenlerimizin uygulamalarında ve çocuklarımızın uyumunda bazı sıkıntılar doğabilecektir. Bunlarda zamanla oturacaktır. Tahmini olarak aldığım rakamlara göre 1 milyon 800 bin civarında öğrenci okula başladı. 500 bin civarında da rapor alarak eğitime başlamayan çocuğumuz vardır. Son 4-5 yılda okul öncesi eğitime çok büyük önem vermekteyiz. İlimizde gerilerden başladığı maratonda çok ön sıralara kadar geldi. İlimiz okullaşmada hayırseverlerimizin payı büyüktür. Ayrıca ilimizde okul yapacak hayırseverlerimiz adeta sıraya girmiştir ama arsa sıkıntımız vardır. Bu sıkıntımızın da  meclisin açılması ile birlikte büyükşehir olduğumuzda  bir nebze azalacaktır. 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilimizde başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Akgül’e de geldiği günden beri yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise “2012-2013 eğitim öğretim yılı bu hafta uyum eğitimleri ile başladı. Ama fiilen 17 Eylül’de ders başı yapılacak. Bu yıl sayın vekilimizin de söylediği gibi farklı bir eğitim öğretim yılı açılışı gerçekleşecek. Sayın Başbakanımız ilimizi onurlandırarak eğitim öğretim yılını başlatacak. İlimiz adına sevindirici ve mutluluk verici bir gelişmedir. Bütün eğitim kurumlarımız da devrim niteliğinde , çağdaş, özgürlükçü ve demokratik standartların yüksek olacağı zorunlu eğitim, AB standartları doğrultusunda 12 yıla çıkarılmasından dolayı ilgili dönüşümler ilimizde tamamlandı. Dönüşümle birlikte norm fazlası durumuna düşen öğretmenlerimize ilgili düzenlemeler yapıldı. Tüm eğitim kurumlarımızda  fiziki mekanlarımız, dersliklerimiz ve onarımlarımızı yaz döneminde yaptık ve eğitim öğretime hazırlandı. Yeni eğitim öğretim yılının ilimiz insanlarına, milletimiz ve devletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni etmekteyim. İlimizde velilerimizin eğime ve çocuklarına ilgisi çok üst düzeyde, keza hayırseverlerimizin katkıları ve destekleri yine en üst seviyededir. Eğitimdeki iç paydaşlarımız ve dış paydaşlarımızın el birliği ve desteği ile bu nesillerimizin sosyal dokudan mükemmel bir tablo oluşturacağına canı gönülden inanıyorum. Desteklerinizle bize güç verdiniz. Şahsınızda size, diğer milletvekillerimize, bakanımıza ve başbakanımıza şükranlarımızı sunuyor. Bu destekle güzel bir geleceğe, yarınlara ulaşacağımıza inanıyor teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı