REKLAMI GEÇ

Alatay’a öğrencilerden yoğun ilgi

Alatay’a öğrencilerden yoğun ilgi

AYDEM’in ana sponsoru olduğu Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından tasarlanan, TÜBİTAK 2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” dalında Türkiye birincisi olan “Alatay 17” aracı, Aydem Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2017 Salı, 14:37

2014 yılında çalışmalarına başlanan, PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinden ve öğrencilerinden oluşan PAU Atay takımının tasarladığı Alatay Elektromobil aracı, 2016 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında “Yerli Ürün Teşvik” dalında birincilik ödülünü kazanmıştı Ayrıca PAU Atay takımı, bu başarısı ile yetinmeyerek Aydem’in ana sponsorluk desteği ile daha da geliştirdiği “Alatay 17” aracı ile 2017 yılında “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında TÜBİTAK’ın zorunlu kıldığı dört zorunlu bileşeni (motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi ve yerleşik şarj birimi) üreten iki takımdan biri olma başarısını göstererek iki yıl üst üste “Yerli Ürün Teşvik” dalında Türkiye birinciliğini elde ederek başarısını sürdürdü.

“Alatay 17” aracı, düzenlenen organizasyonla Aydem Fen Lisesi öğrencileri ile buluşturuldu. Aydem Fen Lisesi öğrencileri aracı yakından inceleme fırsatı buldu, hayranlıklarını gizleyemedi.

Aydem Fen Lisesi Müdürü Deniz Kösehan, yerli üretim anlamında büyük bir başarıya imza atmış olan “Alatay 17” aracının öğrencileri ile bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Çağımızda fen biliminin girmediği veya etkilemediği bir yaşam biçimi bulmak mümkün değildir. Tarımdan sağlığa, barınmadan beslenmeye, giyimden eğlenceye kadar yaşamımızın her alanında fen biliminin gelişmesiyle oluşturulan teknolojiyi görmek mümkündür. Ülkelerin gelişmesinde fen bilimlerinin büyük önemi olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu yüzden fen bilimleri eğitiminin kalitesini artırmak için büyük çabalar sarf etmekteyiz. Bu bağlamda okulumuzun açılış töreninde öğrencilerimize yeni bir ufuk açması için bir sürpriz hazırladık. Aydem’in sponsorluk desteğiyle, PAÜ Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan PAU Atay takımı tarafından yapılan TÜBİTAK birincisi “Alatay 17” aracına öğrencilerimiz yoğun bir ilgi gösterdi. Bizler de böylece okul olarak hedefimize ulaşmış olduk” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı