‘Tıp Eğitim Sistemleri’ anlatıldı

Denizli Pamukkale Üniversitesi(PAÜ)Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Konferans’ta Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Kenan Topal, AYDEM Fen Lisesi Öğrencilerine Türkiye’deki Tıp eğitim sistemleri hakkında bilgi verdi.
/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2013 Çarşamba, 15:08
Denizli Aydem Fen lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansta, Türkiye’de Tıp Fakültelerinde uygulanan eğitim sistemleri anlatılarak Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanan ‘Öğrenci Merkezli Aktif Eğitim Yöntemleri ve Probleme Dayalı Öğrenim’ hakkında bilgi verildi.
LYS sınavlarına hazırlanan lise son öğrencilerine Türkiye’deki Tıp Fakültelerinde uygulanan eğitim sistemleri hakkında bilgi veren Yrd. Doç.Dr. Kenan Topal 1999 yılından beri Pamukkale Üniversitesinde ‘Probleme Dayalı Öğrenim’ müfredatının uygulandığını açıkladı.
Probleme Dayalı Öğrenimin ‘öğrenmenin’ tam ve yeterliliğe dayalı olması görüşüne hizmet ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Kenan Topal, “ Bir problemden yola çıkılır, çözüm aşamasında gereksinim duyulan temel bilgiler öğrenme hedefi yapılır ve aktif biçimde araştırılır. Bu aşamada sorgulama, araştırma ve tartışma becerileri edinilir. Probleme Dayalı Öğrenim ‘öğrenmeyi öğrenme’ eylemi olarak isimlendirilebilir. Karşılaşılan ‘olgu’lar öğrencinin, gerçek bir sorunla baş başa olduğunu, gereksinim duyacağı bir bilgiyi öğrenmek durumunda bulunduğunu hissetmesini sağlar” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Kenan Topal, öğrencilere Probleme Dayalı Eğitim Sistemi ile ilgili şu bilgileri verdi:
“On dört yıldan bu yana tıp eğitiminde öğrenci merkezli ve probleme dayalı öğrenme yönteminin başarıyla uygulandığı fakültemizde halkımızın değişen gereksinimlerine cevap verebilecek yeterli bilgi ve beceriler ile donanmış iyi hekimler yetiştirmek temel amacımızdır.”