Denizli Durmuş Ali Çoban Lisesi’nde Mangala şov!

Denizli Dursun Ali Çoban Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sibel Toka ve Fizik Öğretmeni İsmail Altun Çınar Meydan’ında ilginç bir etkinliğe imza attılar. Etkinliğin temelinde ‘mangala’ yatıyor.
/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2012 Cuma, 13:22
Dursun Ali Çoban Anadolu Lisesi öğrencileri mangala oynuyor. Bu ilgniç isimli zeka oyunu Türkiye’de son 3-4 yıldır yaygınlaşmaya başladı. Durmuş Ali Çoban Lisesi Matematik Öğretmeni Sibel Toka ve Fizik Öğretmeni İsmail Altun Çınar da hem öğrencilerin zekalarını geliştirmek hem de onları ‘SANAL’ sosyal paylaşımlardan uzaklaştırıp, gerçek hayatta sosyalleştirmek adına oyunu lise öğrencilerine öğretti.
Bir süredir lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği mangalayı Denizli ile tanıştırmayı düşünen Durmuş Ali Çoban Lisesi öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte Delikliçınar Meydanı’nda mangala şovu düzenledi.
Etkinlikte mangala isimli zeka oyununu öğrencileri ile sergileyen matemetik öğretmeni Sibel Toka, çocukların sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla vakit geçirmesinden dert yanarken, “Öğrencilerimiz bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmekte olduğunu görüyoruz, bu oyun ile kişinin zeka anlamında kendisini denemesi aynı zamanda arkadaşı ile eğlenmesi mümkün. Evde altı adet kase ve fasulyeler ile oynanabilecek kadar maliyetsizdir”diye konuştu.
Oyunun internet ortamına taşınması durumunun olabileceği fakat bu durumun desteklemediklerini dile getiren Toka, “Amacımız zaten öğrencileri internet ortamından uzaklaştırmak böyle birşey olmasını istemeyiz” diye konuştu.
Mangala nasıl oynanır? Kuralları nelerdir? Merak edenler! İşte sorularınız yanıtları http://tr.wikipedia.org/wiki/Mangala