REKLAMI GEÇ

Denizli Eğitim İş iş bırakıyor

Denizli Eğitim İş iş bırakıyor

Eğitim İş üyesi 900 öğretmen ve eğitim çalışanı yarın iş bırakıyor. 4+4+4 yasa tasarısına karşı tepki koymak için iş bırakma kararı alan Eğitim İş, tüm duyarlı kesimleri bu eyleme destek vermeye çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2012 Pazartesi, 13:45

DEnizli’nin en aktif eğitim sendikalarından biri olan Eğitim İş’in 4+4+4’e yönelik eylemleri sürüyor. Tasaranın yasalaşması halinde özellikle bu durumdan çocukların olumsuz etkileneceği görüşünü savunan Eğitim İş, Pazar günü kent genelinde yasa tasarısının getireceği sakıncaları anlatan bildiri dağıttı.

Eğitim İş, Salı günü de ülke genelinde olduğu gibi Denizli’de de iş bırakıyor. Kentte 900’e yakın öğretmen ve eğitim çalışanı okullara gitmeyecek. Eylem kararının 4+4+4’ün sakıncaları konusunda kamuoyu bilinci oluşması için alındığının altını çizen Eğitim İş Denizli Genel Sekreteri  Gökhan Okulu,
“Yasa taslağının gündeme geldiği andan itibaren, yaptığımız değerlendirmeler sonucu, yanlışlıklarını, eksikliklerini, pedagojik olarak çocuklarımıza vereceği zararları, her platformda ve her zaman dile getirdik. Bu eylem de onların bir parçası” diye konuştu.

“Bu konuyla ilgili olarak diğer eğitim sendikalarını, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri ortak eyleme davet ettik” diyen Okulu, ancak bazı örgütlerin bu eyleme destek olma konusunda söylemleriyle uyuşmayan bir tutum izlediğinin altını çizdi. Okulu konuyla ilgili olarak “Bu yasa taslağına karşı olduğunu söyleyen diğer kurum ve kuruluşlardan, ortak eylem koyma noktasında söylem ve eylemleri birbiriyle uyuşmayanlarla da karşılaştık. Aydınlık bir Türkiye uğruna hiçbir siyasi çekişmeden yana değiliz. Hiçbir intikamın peşinde değiliz.” Dedi.

Eğitim İş’in ortaya koyduğu mücadelenin tüm yurttaşların geleceği için verildiğinin altını çizen Okulu, bir de çağrıda bulunarak, “Bu noktada geleceğe yönelik kaygısı olan tüm eğitim işverenlerini, eğitim iş çatısı altında birleşmeye ve eyleme davet ediyoruz. Gerekli duyarlılığı göstermeyenlere, tarih gerekli cevabı verecektir”  dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı