REKLAMI GEÇ

DENİZLİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ’DEN EĞİTİME DESTEK

DENİZLİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ’DEN EĞİTİME DESTEK

Denizli Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Ege, Çameli’nin Sarıkavak Köyü’ndeki ilköğretim okulunun tamiratını, kalorifer tesisatını ile iki derslikli anasınıfını yaptıracak.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2011 Pazartesi, 18:03

Denizli Elektrik Üretim AŞ, Çameli Sarıkavak Köyü İlköğretim Okulu’nu tamir ettirecek. Okula kalorifer tesisatı ve iki derslikli anasınıfı da Denizli Elektrik Üretim AŞ tarafından yaptırılacak. 100 bin TL’ye mal olacak yatırımın 75 bin TL’si hayırsever, 25 bin TL’si İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak ve çalışmalar 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek.

Tamirat ve anasınıflarının yapımına ilişkin protokol, Vali Yavuz Erkmen’in makamında düzenlenen törenle imzalandı. İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Yavuz Erkmen, “Bugüne kadar bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği ödenekler, bir taraftan da İl Özel İdaremizin ve Denizli Belediyemizin yaptığı çalışmalar ile milli eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi anlamında bir mesafe alınmıştır. Bunlar kadar önemli olan da Denizlili hayırseverlerimizin milli eğitime vermiş olduğu katkılardır. Devletimizin ve hayırseverlerimizin imkanları birleştiği zaman, Denizli’de fiziki anlamda çok büyük mesafeler alıyoruz. Bunun somut örneklerini de her geçen gün, ilimizin değişik köşelerinde görüyoruz. Bugün de yine bu anlamda bir protokol imzalıyoruz. Protokol çerçevesinde Çameli ilçemizin Sarıkavak köyünde mevcut olan 8 derslikli okulumuzun onarımı gerçekleştirilecek ve kalorifer tesisatı döşenecek. 100 bin TL civarında bir maliyetle, bu hizmetler gerçekleştirilecek. Eğitime yaptığı katkıdan dolayı Ali Rıza Ege’ye tüm çocuklarımız ve eğitim camiası adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Hayırsever Ali Rıza Ege de eğitime destek olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, o bölgede Dalaman Çayı üzerinde 6.25 MW’lık bir hidroelektrik santrali yaptıklarını, yatırımın 2012 yılı itibariyle tamamlanacağını ve yıllık 30 milyon kilowatsaat elektrik üreteceklerini ifade etti. Ege, “Yatırım yaptığımız bölgede bulunan Sarıkavak köyü insanları çok iyi niyetli insanlar. Zor hayat şartlarına rağmen durumlarından şikayetçi olmayan insanlar. Biz de bu iyi niyetli insanlar için ne gibi yardımda bulunabiliriz diye düşündük. Kendilerine isteklerini sorduğumuzda mevcut okulları için yardımda bulunabileceğimizi söylediler. Biz de böyle bir yatırımı seve seve yapabileceğimizi söyledik ve bunu şimdi hayata geçiriyoruz. Eğitime yaptığımız bu yatırım bizleri de son derece mutlu etti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol Vali Erkmen, Hayırsever Ali Rıza Ege ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı