REKLAMI GEÇ

PAÜ’de gençler bağımlılığı konuştu

PAÜ’de gençler bağımlılığı konuştu

Sivil Yaşam Derneği’nin ulusal projesi olan Türkiye Alkol Politikaları Gençlik Platformu tarafından düzenlenen konferansta gençlere bağımlılık ve mücadele yöntemleri anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2016 Cumartesi, 17:06

Sivil Yaşam Derneği’nin (SİYAMDER) ulusal projesi olan Türkiye Alkol Politikaları Gençlik Platformu (TAPGP) projesinin saha eğitimi Denizli’de de gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Teknokent toplantı salonunda düzenlenen ve yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı eğitimde bağımlılık nedir? Bağımlılık döngüsü, sosyal içicilik, uluslararası alkol bağımlılığı ile mücadele eden kurum ve kuruluşlar, Türkiye’de alkol bağımlılığına yönelik uygulamalar konuları gönüllü eğitmen Gamze Anık tarafından anlatıldı.

Türkiye Alkol Kontrol Politikaları Gençlik Platformu projeyi Türkiye’de şu ana kadar gençler tarafından akran eğitimi yöntemiyle ve yaygın eğitim metotlarıyla gerçekleştirilen en büyük bağımlılıkla mücadele projesi olarak adlandırıyor.

Ayrıca 20 şehirde 1000 gence birebirde ulaşılarak, alkolün zararlı etkileri, alkol kullanımına ilişkin uluslararası düzenlemeler, yurtdışından karşılaştırmalı alkol politikaları örnekleri, alkol kontrolüne ilişkin gençlik katılımının önemi anlatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı