REKLAMI GEÇ

Aynes’e 12 bin liralık bozuk süt cezası

Aynes’e 12 bin liralık bozuk süt cezası

Denizli’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Aynes’ten okullara dağıtılan sütlerden alınan 63 numuneden 9’unun hijyen koşullarına uygun olmadığının tespit edildiğini açıkladı. Müdürlük Aynes Süt firmasına 11 bin 875 TL para cezası kesildiğini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2012 Cuma, 11:51

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Okul Sütü Programı’na, Yavuz Blok Bims İnşaat Malzemeleri Gıda Ticaret şirketi ile olarak katıldığı belirtildi.

Aynes firmasının ihale kapsamında dağıtımını üstlendiği illere sevk edilmek üzere üretilen 23 ayrı partide yer alan 20 milyon 241 bin 64 kutu sütten 63 numunenin analiz edilmek üzere çeşitli laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi. Alınan numunelerden analizleri tamamlanan 50’sindeki sütün sonucunun uygun, 9 numenin ise sonucunun olumsuz çıktığı bildirildi.

AYNES İTİRAZ ETTİ 8’İ AKLANDA AMA

Aynes firmasının sonucu olumsuz çıkan numuneler için yasal itiraz hakkını kullandığı ve yeniden yapılan incelemede söz konusu numunelerden 8’inin uygun olduğu, geriye kalan 1 numunenin ise, alındığı 1 numaralı partide sterilite (mikrobiyolojik) yönden uygun olmadığı Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’nın raporundan anlaşıldığı açıklandı.

Numunenin olumsuz çıkması üzerine gerekli idari tedbirler alınıp, Aynes firmasının denetlenerek Bakanlığa bildirildiği, firmanın süt dağıtımı yaptığı illere bilgi verildiği ifade edildi. Ayrıca yazılı açıklamada, numunenin uygun çıkmaması üzerine, Aynes firmasına 12 Haziran’da 11 bin 875 TL para cezası kesildiği de bildirildi. Açıklamanın sonunda, “Bir tek numunede bile hastalık yapıcı mikroorganizmaya ve bakteri toksinine rastlanılmamıştır. Bu hususta vatandaşımızın telaşlanmasına gerek yoktur” sözleri yer aldı.

ADNAN KESKİN’DEN İKİNCİ ÖNERGE

Kamuoyunda Aynes firmasına ait okul sütlerinden alınan numunelerin olumsuz çıkmasıyla ilgili süreci TBMM’de gündeme getiren CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, bu kez Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e sordu. Keskin, “Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından şirketin ürettiği sütler içerisinden 63 numune alınmış, İl Müdürünün açıklamasına göre değişik laboratuvarlarda inceleme yaptırılmıştır. 9 Numunenin inceleme sonuçlarının olumsuz çıktığı kamuoyuna açıklanmıştır. İşin basına yansıması üzerine hayatın akışına uygun olmayan gelişmeler yaşanmıştır. Firma yetkilileri basına yaptığı açıklamalarda tarım il müdürlüğü laboratuvarları ile ilgili bakanlığın inceleme yaptırdığını ve sonuçların açıklanacağını kamuoyuna duyurmuştur. Tarım İl Müdürlüğü de numunelerin alınmış olduğu 2 Mayıs 2012 tarihinden 14 Haziran 2012 tarihine kadar suskun kalmış, sorunun parlamento gündemine taşınmasını takiben bir açıklama yaparak tek numunenin bozuk çıktığını ve firmaya 11.875 TL para cezası kesildiğini açıklamıştır. Tarım İl Müdürlüğünün dün geç saatlerde basına yaptığı açıklamanın dokusu, kaleme alınışı olayı kapatmaya, gizlemeye yönelik olduğu görülmektedir. Olaya açıklık getirmek için, Açıklamada alınan 63 numunenin analiz yaptırılmak için çeşitli laboratuvarlara gönderildiği belirtilmiştir. Bu laboratuvarların ismi nedir? Hangi kurum bünyesinde çalışmaktadırlar? 2 Mayıs 2012 günü alınan numuneler üzerinde yaptırılan incelemelerin tarihi nedir? Sonuçlar hangi tarihte Tarım İl Müdürlüğü’ne ulaşmıştır? İlgili firma sonuçlara hangi tarihte itiraz etmiştir? İtiraz üzerine örnekler hangi laboratuvarlara gönderilmiştir? Bu laboratuvarların ismi nedir? Bağlı olduğu kuruluş hangisidir? İtiraz üzerine inceleme yapan laboratuvarların tahlil sonuçlarının Denizli Tarım İl Müdürlüğü’ne ulaşma tarihi nedir? Denizli Tarım İl Müdürlüğünün bünyesinde çalışan laboratuvarın ilgili birimi kaç yıldır faaliyet göstermekteydi? Çalışma süresince kapatılması söz konusu olmuş mudur? İlgili Firma hakkında para cezası verilmesi için konunun basına yansımasına kadar niçin beklenmiştir? Bu konuda niçin Bakanlığınız, Başbakanlık, Milli Eğitim Bankalığı kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmamıştır?”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı