REKLAMI GEÇ

4 bin kişi meslek edindi

4 bin kişi meslek edindi

Denizli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 318 meslek kursu açıldı. Kurslara katılan 5 bin 720 kursiyerden 4 bin 190’ı belge alarak yeni meslek sahibi oldu.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2013 Cuma, 12:02

Denizli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılan kursların “Yıl Sonu Sergisi” açıldı.

Sergiye Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, İşkur Müdürü Feridun Giresun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, Halk Eğitim Merkezi müdürü, idarecileri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yaptığı konuşmasında Halk eğitim Merkezi’nde bir yıl içerisinde 1127 sanat dallarına teşvik kursu, 318 meslek edindirme kursunun açıldığını belirtti.

4 BİN 190 KİŞİ MESLEK EDİNDİ
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Hak Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslar hakkında bilgi verdi.

Akgül, “Halk Eğitim Merkezimizce sanat dallarının teşvik edilmesine yönelik bu yıl 1127 kurs açılarak, toplam 26.222 kursiyer kayıt olmuştur. Eğitimler neticesinde 5720 kursiyer başarılı olarak belge almaya hak kazanmıştır. Meslek kurslarında ise 318 kurs açılarak 7486 kursiyer katılmıştır. Bunlardan 4190 kursiyer belge almaya hak kazanarak yeni bir meslek edinmişlerdir. Yıl içerisinde alan taramaları sonucunda 61 okuma yazma kursu açılarak, 588 vatandaşımıza birinci ve ikinci kademe okur yazarlık belgeleri verilmiştir. 2007 yılında TUİK verilerine göre ilimizde 56 bin civarı okumaz yazmaz vatandaşımız vardı. 2008 yılında başlayan Ana-Kız Okuldayız çalışmaları ile Türkiye sıralamasında 64. sırada iken 2.sıraya yükseldik” dedi.

3 BİN 721 ÖĞRENCİ SINAVLARA HAZIRLANIYOR
Halk Eğitim Merkezi’nde ayrıca SBS ve üniversiteye giriş sınavları için 21 kurs merkezinde açılan kurslara katılan 3 bin 721 öğrencinin sınavlara hazırlandığını vurgulayan Akgül, “Bununla hedefimiz Haziran ayı içerisinde yapılacak olan sınavlarda ülke genelinde üst sıralarda yer almak ve öğrencilerimizin arzu ettikleri üst eğitimleri alabilmelerini sağlamaktır.
Bakanlımızdaki son yapılanma ile birlikte Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri birer Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerine dönüşerek, hayat boyu öğrenme çalışmalarının planlandığı merkezler halini aldı” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM”
Vali Yardımcısı Alp Aslanargun sergi açılışında yaptığı konuşmasında valilik olarak önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek, “Dünya milletleri ile girdiğimiz yarışta her türlü bilgi ve donanım seviyesi en az onların ki kadar olmalıdır. Bunda da eğitimin yeri çok büyüktür. Halk Eğitim Merkezlerinde de hayat boyu öğrenme alanında vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslarla eğitimlerini devam ettirmektedirler. Sergide eserleri bulunan bulunmayan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri ile davetliler sergiyi gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı