REKLAMI GEÇ

Denizli “Hayat Boyu Öğrenme”de Türkiye 2.si

Denizli “Hayat Boyu Öğrenme”de Türkiye 2.si

Milli Eğitim Bakanlığı, illerin “Hayat Boyu Öğrenme” çalışmalarını değerlendirdi. Denizli, halk eğitim merkezlerinde açılan farklı alanlardaki kurslara katılan kursiyer sayılarına göre Türkiye ikincisi oldu. Kurslara katılıp sertifika alan kursiyer oranında ise Denizli tüm illeri geride bıraktı ve Türkiye birincisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2017 Çarşamba, 17:05

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Hayat Boyu Öğrenme” programlarına ilişkin oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan, “2017-1 İzleme ve Değerlendirme Raporu”nu değerlendirdi.

Rapora göre Denizli Halk Eğitim Merkezleri’nde kurslara katılan kursiyer sayısının il nüfusuna göre oranlandığında 14,17 katılımın görüldüğünü belirten Oğuz, “Denizli, yüzde 14.17 katılım oranıyla Türkiye 2. oldu. 2017-1 döneminde 142.499 kursiyere ulaşan Denizli hayat boyu öğrenmeye katılımda önemli bir başarıya imza attı. Bununla beraber kurslara katılan kursiyerlerin yüzde 88’i sertifika aldı, bu oranla 1. sırada yer alan Denizli, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirleri de geride bıraktı. Sayısal verilerden de anlaşıldığı üzere Denizli halkının halk eğitimi merkezlerinde yetişkin eğitimi ve kişisel gelişime yönelik kurslara ne kadar önem verdiği yukarıdaki rakamlardan da anlaşılmaktadır. Gerek meslek edindirme kursları olsun gerekse kişisel gelişim kursları yönünden halkımızın gereksinimlerine göre her türlü kurslarımız açılmaya devam edilecektir. Denizli ili olarak Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımımızla eğitim adına yapılan tüm faaliyetlerle her ferde, her aileye, her haneye ve her kesime ulaşma çabasındayız” dedi.

Hayat boyu öğrenmenin önceden sadece gelişmiş ülkelerin konusu olarak algılandığını belirten Oğuz, son yıllarda bu kavramın gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin de gündemine girdiğini kaydetti.

Oğuz, “Bu bağlamda, hızla sanayileşme sürecini tamamlama yolunda ilerleyen Türkiye gibi ülkeler için hayat boyu öğrenme, ekonomik ve sosyal gelişme yanında bilgi toplumuna dönüşümü de içeren daha geniş bir anlam kazanmıştır. Aynı zamanda bu kavramın anlamı sosyal ve insani gelişmeden iş hayatı için gerekli becerilerin kazanılmasına kadar genişletilmiştir. Sanayi toplumunun değerlerine göre oluşan eğitime ilişkin kavram, değer ve ilkeler hayat boyu öğrenme yaklaşımı ile küreselleşmenin etkisindeki bilgi toplumunun ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tanımlanmayı gerekli kılmaktadır. Bu konu Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak son yıllarda yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda; Denizli’de Hayat Boyu Öğrenmeye katılım anlamında ciddi bir bilincin oluştuğu görülmektedir” dedi.

İşte “Hayat Boyu Öğrenme”de ilk 10’a giren iller:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı