‘Beslenme Dostu Okul’

Denizli İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi “Beslenme Dostu Okul” sertifikasını aldı.
/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2013 Perşembe, 11:40
İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin, 2010 yılında hayata geçirdiği Beslenme Dostu Okul projesi ödül getirdi.
Okul binasında düzenlenen ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, okul müdürleri, dernek başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Özel Eğitim Öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımının marşları ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mithat Mestan, “Proje ile 2010 yılından günümüze okulumuzda yoğun bir çalışma yaptık. Obezite risk grubundaki öğrencilerimizi sağlık kuruşları yardımı ile tespit ederek gerekli diyetlerini hazırlattık. Tüm öğrencilerimiz için ihtiyaçları doğrultusunda beslenme programları yaparak sağlıklı beslenmelerini teşvik ettik. Okulda spor alanları oluşturarak farklı sporlar yapmalarını sağladık. Fiziksel aktiviteleri ön planda olan atölyelere önem verdik. Çalışmalarımız karşılığında bu sertifikayı almaya hak kazandığımız için mutluyuz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 21 Ocak 2010 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla ‘Beslenme Dostu Okul’ projesi hayata geçirildiğini belirtti.
“3YILDA 5 ÖDÜL”
Akgül, konuşmasını şöyle devam etti: “Okulumuz projenin başlangıcından itibaren yaptığı çalışmaların meyvesini almış oldu. Kazanılan bu belge, Beyaz Bayrak , Mavi Gök Yeşil Yaprak, Yenilikçilik Ödülü, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü Türkiye Birinciliği ile birlikte, okulumuzun son 3 yılda kazandığı beşinci belge ve ödül olmuştur. Son yıllarda çok güzel çalışmalara imza attılar. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, velilerimize, derneklerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından okul müdürü Mitat Mestan’a “Beslenme Dostu Okul Sertifikasını” İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler verdi.