REKLAMI GEÇ

Denizli Lisesi için oylama önerisi

Denizli Lisesi için oylama önerisi

Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Denizli Lisesi’nin büyükşehir belediyesinin hizmet binası olması ile ilgili kararı Denizlililerin vermesi gerektiğini söyledi. Yavuzçehre, öncelikle Denizli Lisesi mezunlarının yer alacağı bir çalışma, ardından da Denizlililerin katılacağı bir on-line oylama yapılmasının daha etik ve vicdani olacağını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2015 Çarşamba, 16:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli gezisinde verdiği talimatla Denizli Lisesi’nin tarihi binasının büyükşehir hizmet binası olması tartışmaları yeniden kentin gündemine oturdu. Tartışmalara Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği de katıldı. Dernek yönetimi adına açıklama yapan Başkan Ahmet Yavuzçehre, Denizli Lisesi ile ilgili kararı Denizlililerin vermesi gerektiğini bildirdi.

Bunun için önce Denizli Lisesi mezunları, daha sonra da kent halkının katılacağı bir oylama yapılmasını öneren Yavuzçehre açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Son günlerde basında takip edebildiğimiz kadarı ile Denizli Lisesinin Belediye binası olması yönünde özellikle Devletin en üst kademelerinden gelen tavsiyeler ile hareket edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu konu ile ilgili olarak yetkinin Belediyenin elinde olduğu açık olmasına rağmen belirtmek isteriz ki özellikle şehrin sembol olmuş yapılarının kullanımlarına ilişkin kararı şehirlilerin vermesinin hem daha etik hem de daha vicdani olacağı açıktır. Denizli Lisesi’nin bu şehrin şu an gerek ekonomik gerekse sosyal hayatında rol alan birçok kişinin yetiştiği bir okul olduğu bir gerçektir. Bu durumdan hareketle öncelikle mezunlarının katılacağı bir çalışma ile ve buna ek olarak yapılabilecek olan bir online oylama ile bu yapı konusunda alınacak karar konusunda daha geniş tabanlı bir karar alma mekanizması işletilebilir. Tabi her şeyden önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının konu ile ilgili planını bizler ile paylaşmasının da çok önemli olduğunu belirtmek isteriz. Geçmiş dönemde özellikle birçok tarihi yapımızın bir akşam aniden yıkılmasından dolayı şehirlilerin bu konudaki tedirginliklerini de anlayışla karşılayarak uzlaşarak bir sonuç aranmasının öncelikle belediyemizin görevi olduğunu düşünmekteyiz. Biz Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği yöneticileri olarak Denizli Lisemizin çok önemli bir yapı olduğunu ve şehrin kimliği ile ilgili aldığı rolün tartışılmaz olduğunu belirtmek isteriz.”

Yorumlar

Emin   -  Bağlantı 26 Mart 2015, 15:57

Referandum konusuna şiddetle karşı çıkıyorum. Bu okul şu anda kentimizin Gazi İlkokulu ile birlikte en eski eğitim kurumudur. Yaşayan, işleyen, faal durumda bir eğitim kurumu ve canlı bir müzedir.Hiçbir şeye sahip çıkamadık,buraya olsun çıkalım…

irfan   -  Bağlantı 26 Mart 2015, 10:02

Bende mezunu oldugum lisemin esaslı bir tadilatla halkın tamamına hizmet verilecek devamlı göz önünde olacagı bakımın yapılıp yıl boyu kullanılacagı mezunların hiç olmassa yılda bir iki defa girip cıkacagı bir anıt bina olarak hizmet etmesi…

hakan   -  Bağlantı 26 Mart 2015, 02:19

öneri güzel ama online olmamalı..bizzat sandık kurulmalı denizlide.cumhurbaskanlıgında nasıl sandık kurulduysa bu konuda da sandıklar kurulmalı .ve herkes sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı.alın size ileri demokrasi.hadi var mısınız?

Volkan   -  Bağlantı 25 Mart 2015, 19:37

Çok yerinde bir öneri.Ama bu işe Büyükşehir yanaşır mı?Bence yanaşmaz çünkü alacağı cevap belli.Bu öneri karşısında Büyükşehir Belediyesinin -kendi deyimleriyle- ‘halkın iradesine’ verdiği önem belli olacak.Merakla bekliyoruz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı