REKLAMI GEÇ

MEM yeni eğitim yılına hazır

MEM yeni eğitim yılına hazır

Denizli’de, yeni eğitim sezonu öncesi milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri biraraya geldi. Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül başkanlığında düzenlenen toplantıda, yapılan yasal değişikliklerin eğitim öğretim sezonuna etkisi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2012 Perşembe, 14:30

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve yardımcıları; 2012-2013 eğitim öğretim yılı hazırlıkları tüm hızı ile devam ederken, ilçe milli eğitim müdürleri, merkez ilçe okul kurum müdürleri ile değerlendirme toplantısı için bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, Şube Müdürleri Ramazan Tandır, Şerif Ali Cengiz ve Şener Bayram ile okul kurum müdürleri katıldı.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından zorunlu eğitim geçiş sistemi sürecinde uygulamalarda birliktelik sağlamak ve ortaya çıkabilecek tereddütleri ortadan kaldırmak amacı ile bilgilendirmeler yapıldı. Okul kurum müdürlerinin de bu konularda sorularına ve fikirlerine yer verilerek yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklar devam etti.

Toplantıda zorunlu eğitim sistemi ile birlikte öğretmenlerin norm kadro durumları hakkındaki yapılan çalışmalar ve özür grubu atamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 28 Eylül 2012 tarihi itibari ile ülke genelinde eş durumundan yapılan atamalarda ilimize 244 öğretmenin atamasının yapıldığı, ilimizden de 78 öğretmenin diğer illere tayinin çıktığı ve bugün itibari ile kararnamelerinin hazırlandığı belirtildi. Ayrıca ilkokullarda ve ortaokullarda eğitim öğretim işlemleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül okul kurum yöneticilerine yaptığı konuşmada “Öncelikli konumuz 12 yıllık zorunlu eğitimdir. Yenilik ve büyük bir değişimin olduğu eğitim sistemimizle ilgili görüş alış verişi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. 1 Eylül 2012 tarihi itibari ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başlamış olacak. 6287 Sayılı Kanunla birlikte ilkokul 4, ortaokul 4 ve liseler 4 yıl olarak planlandı. Eğitim sistemimiz AB standartlarına göre oluşturuldu. Yeni sistemle birlikte bazı öğretmen branşlarında norm fazlası oldu. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir ve koordinatör okul müdürleri ile önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı yapacağız. 1 Eylül 2012 tarihi itibari ile yeni eğitim öğretimin başlaması ile ilkokul öğretmenlerimizin mesleki çalışmaları da başlayacaktır. Bu sene ilimiz genelinde 03-07 Eylül 2012 tarihleri arasında 236 okulumuzda uzaktan görüntülü konferans sistemi ile merkezden mesleki çalışmalar yapılacaktır. Okullarında açılmasına çok az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde okullarımızda fiziki durumdan eksiklikler var ise bir an önce giderilerek, eğitim öğretime eksiksiz bir şekilde girmemiz gerekmektedir. İlimizde uygulanmakta olan Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesini bu yılda hassas bir şekilde sürdürmekteyiz. Bununla ilgili olarak Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Müdürlüğümüzün ayrıca birer komisyon oluşturarak ortak bir çalışması da hayata geçirilecektir. Başarıyı sağlamak için günümüz şartlarında her şeyden önce planlı olmak, şeffaflık ve özveri gerekmektedir. Bütün bunların sizlerde fazlasıyla var olduğunu biliyorum. Eğitim adına ilimizin geleceği olan çocuklarımız için yapacağınız her güzel şey 10 yıl 15 yıl sonra karşımıza en iyi şekilde çıkacaktır. Son yıllarda bilgi ölçme çoktan seçmeli testlerle yapılmaktadır. Bu testlerde başarılı olmak için en belirgin olarak ortaya çıkan özellik ise hızlı okuma ve anlamaktır. Bunu okullarımıza adapte etmemiz gerekmektedir. Mesleki eğitimde, nitelikli eleman yetiştirme ve günümüz şartlarında ihtiyaç olan alanlarda meslek elemanı yetiştirmek amaçlı, Mesleki Eğitim Koordinasyon Kurulu oluşturduk. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun çalışmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı