REKLAMI GEÇ

Mesleki eğitimde çıta yükseliyor

Mesleki eğitimde çıta yükseliyor

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mesleki Öz Değerlendirme” toplantısı, Gülay Kaynak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi için neler yapılması gerektiği tartışıldı, eğitim kalitesinin artırılmasının yolları arandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:36

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Azmi Koçoğlu ve mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürleri katıldı.

Mesleki eğitim alanında yapılan çalışmaları anlatan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, mesleki eğitimin tanıtılmasına önem verdiklerini söyledi.

Oğuz, “Bizler ne kadar üzerinde duruyor isek Sayın Valimiz de iki kat üzerinde durduğunu bilmenizi isterim. Mesleki eğitimin tanıtılması için eğitimciler olarak, bu işin uzmanları olarak hep birlikte çalışmalar yapmamız gerekiyor. Üzerinde özellikle durduğumuz bazı konular var. Birinci önceliğimiz meslek liselerinin tanıtımı ile ilgili olarak neler yapabiliriz. Bizler mesleki eğitimin tanıtım ile ilgili olarak gerekli çalışmaları başlattık. TEOG sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencilerine gerekli bilgilendirmenin yapılması çok büyük önem arz ediyor. Bu öğrencileri yönlendirecek olan sizlersiniz. Mesleki eğitime teşvik konusunda yeni çalışmalarda başlatıyoruz. 8. sınıf öğrencilerin mesleki eğitime devam etmeleri durumunda öğrencilere destek uygulamaları hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Okullardaki donanımın da büyük önem taşıdığını belirten Oğuz, “Okullardaki donatımın eksiklerinin giderilmesi konusunda sizlere de çok iş düşüyor. El birliği ile çok daha yüksek seviyelere çıkaracak, okullarımızı son model teknoloji ile donatacağız” diye konuştu.

Anne-babalar ve okul ile sektör eşleştirmesini de önemsediklerini anlatan Oğuz, “Çıtamızı yükseltebilmemiz adına diyaloglarımızın çok sağlam temellerde olması gerekir. Diyalog, okullar arasında da geliştirilmeli. Mesleki eğitim okulları olarak aranızdaki diyaloğun çok güzel olması gerekir. Birbirinizle olan görüşmelerinizde yeni fikirler ortaya çıkabilir. Başarı adına bir proje geliştirip öğrencilerinizle üzerinde durmanızı istiyoruz. Bir okul diğer okulu ziyaret etsin, atölyelerini görsün, birbirinin okullarını tanısınlar” dedi.

Konuşmasının ardından okul müdürlerinin sorularını alan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, önerileri de dinledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı