REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim’de FETÖ/PDY operasyon rakamları

Milli Eğitim’de FETÖ/PDY operasyon rakamları

Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından eğitimde başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlarda 778 eğitim çalışanı kamudan ihraç edildi, 155 personel de görevlerinden uzaklaştırıldı. Yapılan soruşturmaların ardından ise 44 eğitim çalışanı görevlerine iade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2017 Cuma, 12:23

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü ekipleri gözaltı işlemlerine devam ederken, kamuda da ciddi oranda ihraç ve görevden uzaklaştırmalar var.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında son rakamlar da açıklandı.

15 Temmuz’dan itibaren Denizli genelinde görev yapan eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla 778 eğitim çalışanı kamudan ihraç edildi. 155 kamu çalışanı hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı verildi.

İhraç ve görevden uzaklaştırma kararı verilen eğitim çalışanlarıyla ilgili yapılan ayrıntılı incelemeler sonunda bazı kişilerin görevlerine iadeleri de gerçekleşti. 15 Temmuz sürecinin ardından görevden uzaklaştırılan 44 eğitim çalışanı soruşturmaların ardından görevlerine iade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı