REKLAMI GEÇ

Denizli, okul öncesi eğitimde rekora koşuyor

Denizli, okul öncesi eğitimde rekora koşuyor

Vali Yardımcısı Abdullah Acar ise, eğitimin insan hayatındaki öneminin herkes tarafından bilindiğini kaydederek, ” Denizli’de eğitimin bu yılki önceliği okul öncesinde rekora koşmaktır ” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2010 Perşembe, 16:17

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı’na Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Genel Meclisi üyeleri, kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Danışma Kurulu Toplantısı’nın her yıl en az iki defa milli eğitimin en önemli konusu olan çocukların ve gençlerin rahat ve modern sınıflarda, iyi öğretmen kadrosuyla eğitiminin gerçekleştirilebilmesi için toplandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bir önceki toplantıdan bu yana okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimde oldukça iyi çalışmalarımız var. Okul öncesinde 38 olan mevcut anaokulu sayısını, 2012 yılına kadar 51’e yükselteceğiz. Çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu ve temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği okul öncesi 5 yaşta yüzde 82 olan okullaşma oranını 2010-2011 eğitim öğretim yılında yüzde 100’e çıkarmaya gayret edeceğiz” dedi.

Kız Meslek Lisesi’nin derslik sayısını 33’ten 56’ya çıkardıklarını, Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi’ni de gelecek yıl hizmete açacaklarını ifade eden Oğuz, “İlköğretimden mezun olan öğrencilerimizden 2009 – 2010 yılında yüzde 53,5 olan meslek liselerine yönelme oranını önümüzdeki eğitim öğretim yılında yüzde 60’a çıkarmayı hedeflemekteyiz. İlköğretimde iki yılda 43 protokol imzaladık” ifadelerini kullandı.

Toplantıya başkanlık eden Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar ise, eğitimin insan hayatındaki öneminin herkes tarafından bilindiğini kaydederek, “Yatırımın en iyisi de insana yapılandır. İnsanın küçükken aldığı eğitim büyüdüğünde daha büyük önem kazanıyor. Eğitim artık beşikten mezara kadar olan bir süreç. Önemli olan günün şartlarına uygun, kişiliğimize yaraşır, kendimize ve ülkemize faydalı eğitim verebilmektir. Denizli’de eğitimin bu yılki önceliği okul öncesinde rekora koşmaktır. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen Türkiye Okuyor ve Anne Kız Okuldayız projeleri harfiyen uygulanacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı